Trean kommer så småningom..

Ett år och sex månader tog det, men nu är alla böcker sorterade i samhörighetsgrupper och färgmatchade i bokhyllan.
Bland avdelningarna märks en hyllmeter självhjälpslitteratur, en hyllmeter Big Band music – notböcker och böcker om storbandens historia, en jävla hopen VHS-band och en hylla humor. Bl a. Och två hela hyllor oläst skönlitteratur. Eller säg tre då, de är lite utspridda, självbiografierna står för sig själva.
Så har jag det. Hur har ni det?

Share:

There are 7 comments on Trean kommer så småningom..

  • Haha, det här skrev jag ju om för ungefär en minut sedan.Men jag kan ju lika gärna skriva här också. *copy+paste* Minsyster har också sina böcker färgsorterade men hon har detsom enda system. Pappa brukar mobba henne för det, men jagtycker det är bra. Hon har inte så mycket böcker så honhittar ändå vad hon letar efter och det är ganska snyggt medbokhyllan som ett färgspektrum. Annars kan bokhyllor lätt seväldigt stökiga ut. Själv har jag ganska mycket böcker mensedan senaste flytten har jag inte någon särskild sortering,bara i grova drag efter storlek. Jag har inte så många olikagenrer heller. Natur, foto, naturfoto och övrigt.

  • Ja du dessa böcker som är mina skatter samtidigt som min plåga…Här är det en undervåning med diverse skönlitteratur som står inknödda i bokhyller och det i två lager…inte snyggt…men bristen på platsen..sedna har jag min studielitteratur i övervångingens allrum där mitt skrivbord står och htyllmeter efter hyllmeter täcks av dessa skatter. Så den yngre sonens rum som i en stilla undran frågade varför han hade ett ungdomsbibliotek med barnlitteratur på längd och tvär… jag vill ha ett rum med bara litteratur men då får jag väl bygga ut.. 🙂 skämt å sido men jag får nog vackert välja framöver hur detta skall åtgärdas.Önskar dig en skön söndag!

  • I lite olika ordning. I områdes ordning o sen är det såhär:skönlitteratur och faktaböcker är i bokstavsordning,ungdomslitteraturen är i färgordning och resten(reseskilldringar osv) för sig i bokstavsordning. Jag älskarböcker o har dem överallt min dröm är ett stort bibliotekmed en sådandär stege som går på en räls…

  • Du, jag behöver en bokhylla till. Här ”knör” jag in böckerna där de får plats. Ljudböckerna tenderar att blir fler och fler….. Det kommer aldrig att bli någon ordning på detta. Undrar hur många av mina böcker som jag inte läst än? Svar: massor! Samlar på hög. Älskar böcker!

  • Annica Gustavsson on

    Jag har sorterat enligt följande: Resegudier, biografier och memoarer, fackböcker, skönlitteratur. Jag har sorterat mina i bokstavsordning. Man kan aldrig få för många böcker, bara för lite bokhyllor. Min bokhylla är STOR och böckerna finns prydligt uppställda i bokstavsordning bakom vitrindörrar. Den är 40 cm djup så böckerna kan ställas i två rader vid behov, vilket inte är aktuellt just nu. Jag köper nya böcker varje månad. Nästa reseguide blir om Egypten så småningom för jag reser dit en vecka i april.

  • mina böcker var i en enda härva förr men sen fick jagsorteringsfnatt…nu står dem i denna ordning….Nothäften,konstböcker,handböcker,historia,kulturhistoria, SienceFiction,Fantasy,klassiska böcker, studentlitteratur olexikon o kartor.thats about that.

  • Innan jag flyttade till Sthlm för två år sen så hade jag dem indelade i fantasy, deckare, hästböcker, fackböcker, övriga barnböcker, övriga vuxenböcker. Samt såklart i bokstavsordning på författare. Man är ju inte bibliotekarie för inte. Färgmatchning är totalt uteslutet i mina hyllor. Men efter hitflytten har jag tyvärr inte orkat ta itu med att sortera dem, så nu har jag dem bara ihopslängda efter storlek, för att kunna utnyttja bokhyllornas ytor till max. Det stör mig förstås, och nån gång när jag har gott om tid över ska jag gå igenom dem. Men numera trängs böckerna även med en laddning modellhästar, och de kräver sina ytor minsann, så det blir mycket planerande och räknande innan eventuell sortering påbörjas. =P

Leave a Reply