Covid och Lissabon

Visst låter dem som en bra kombo? I alla fall om man tar en sak i taget. Jag tog covid först och hade 10 långa dagar hemma med snuva hosta och otroligt irriterande harklingar för att få bort slem på stämbanden. Dagarna fördrevs med att läsa i kapp tidskrifter och lägga pussel plus att jag läste andra halvan av ”Ett litet liv” som är på drygt 700 sidor. Jag tog time out i maj när det blev för mycket elände men tog sats och kom igenom den. Bra bok men det fanns definitivt strykmån om jag ska vara lite kritisk.

När jag väl kravlade mig upp till ytan gjorde jag det tredje sista giget på Norra Brunn för i höst, nästa två är 5 nov och 8 dec, sedan tar jag troligen ett låååångt uppehåll som det känns just nu. Mest för att jag har så mycket annat spännande att jobba med.  Och ont i vristen…

Den fick i alla fall bekänna färg i helgen då jag och min särbo äntligen kom iväg på en resa till Lissabon vi egentligen skulle ha gjort hösten 2020 men som ni minns var det inte så lättrest då. Det var en vacker stad med lite bedagad skönhet och många kyrkor. Jag kan rekommendera muséet mitt emot stora klostret för er som gillar moderna konst, de hade ett utsökt urval av modernister (även om jag saknade Paul Klee) och dessutom fick vi beskåda ett original av Hieronymus Bosch som hänger på muséet för äldre konst.

Den här veckan väntar Sockerfria dagen med spännande föreläsare som kommer från allt mellan Sydafrika och Hälsningland.  Jag ska prata om kopplingar jag sett mellan utbrändhet och sockerberoende. Ni kan följa hela eventet online, kolla länken i kalendariet.

På torsdag ska jag till Visby och mitt gamla gymnasium Säveskolan för höstens enda (!) offentliga föreläsning av Friskvård a la Babben, alla de övriga är interna för företag och institutioner. Biljettlänk finns i nämnda kalendarium. Där finns också numret till Norra Brunn om ni vill säkra en plats på något av mina gig.

Och på fredag hoppas jag innerligen att jag är tillbaka i 1 mot Sverige 20.00 på SVT. Ingen skugga över min vikarie Farah som hoppade in som en sann hjältinna förra fredagen när jag hade utegångsförbud.

Share:

Leave a Reply