SUCK 20 år

Ikväll firar vi att Svenska Stand Up Klubben fyller 20 år idag. Så länge sedan är det de första trevande stegen togs på Vesterman i Gamla Stan. Initiativet kom från tre herrar; Jonas Hallberg (programledare å TV), Adde Malmberg (skådespelare med humor som specialitet) och Bertil Goldberg (radioproducent).
Själv gav jag mig in i leken 20 november samma år. Mitt första uppträdande var i Umeå på krogen Krogen. Jag uppträdde tillsammans med just Jonas Hallberg, Lasse Strömstedt och Janne Bylund. Det gick såpass bra för mig att jag insåg att genren skulle kunna passa perfekt för mig om jag jobbade hårt och hade tålamod. Ett år senare var jag redan ute på klubbar och företag och gjorde längre gig själv.
Min smala lycka var Ulla Skoogs stora genombrott. Hon blev så enormt efterfrågad att hon inte kunde ta alla bokningsförfrågningar och ville då kunden promt ha en tjej stod jag näst på tur 🙂
Idag blomstrar genren frodigare än nånsin eftersom det kommit fram så många nya bra komiker de senaste åren. De drar en yngre publik till klubbarna och konserthusen och vitaliserar hela stå uppkomiken.
Ett fyrfaldigt leve för 20-åringen – den leve! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!

Share:

There are 7 comments on SUCK 20 år

  • Glömde nämna att vi ger en hyllningsföreställning ikväll på Intiman i Stockholm och jag tror det finns ett fåtal biljetter kvar.

  • Hurra!!!!!!!!! *kastar konfetti vilt omkring mig* krogenkrogen… ja, den stängde året innan jag flyttade upp ochöppnade igen året efter jag flyttat hem… men jag tar detinte personligt! 😉 Janne Bylund är så söööööööööööt! 🙂

  • Gud vilken kväll det blev! Alla komiker i högform på scenen och resten av kollegorna ute i publiken. Mysig eftersittning på Norra Brunn efteråt med god mat och ett strålande tal av Peter Wahlbeck. Var tvungen att gå tidigt dock eftersom min kurs börjar tidigt, och tidigare ändå, vid kvart över åtta, ska jag vara med i Morgonpasset på radion och bli intervjuad. Natti!

  • jag kommer ihåg att jag var på min första ”stand up” för omkring just 20 år sen, och det var Ulla Skoog. Visste nog inte riktigt före det vad det var för sorts föreställning innan, men det var hejdlöst roligt i alla fall !

  • Vad härligt när det blir BRA! 🙂 Alltid kul med ”firmafest”!:) Hoppas det gick bra med radio intervjuer o kurs! 😉 Vadför kurs förresten?

  • Jag undervisar i stand up på Teaterhögskolan i två veckor. De har en extra Masterclass detta år som ska jobba med humor och komedi hela året. Gösta Ekman är rektor och bl a jag, Felix Herngren, Sissela m fl är lärare under olika avsnitt av kursen.

  • Gösta Ekman? Fan, respekt! =)

Leave a Reply