Spela för oss Jon!

Ovannämnda rubrik är ett citat ur den gamla svenska filmen ”Driver dagg faller regn” där en fiolgnidare av troligt zigenskt ursprung förvänder blicken på bygdens döttrar.
Tyckte den kunde passa till dagens ämne: Jon Rytterbro. Jag begär inte att ni ska känna till honom om ni inte är extremt sportintresserade, eller som jag, råkade känna hans mor en gång i tiden. Jon är i alla fall fotbollmålvakt till yrket, och han blev värvad till Hammarby från ett gotlandslag för tre år sedan.
Det är ganska stort att få spela i Hammarby, men det är precis det som Jon inte har fått göra. Den ordinarie målvakten har inte släppt ifrån sig stolparna vare sig han varit förkyld, skadad eller uträknad. Om jag minns rätt tror jag att Jon har fått stå i målet endast under en träningscup i typ Tyskland.
Därför kom hans stora chans nu i december, precis när han gett upp och beslutat sig för att säga upp sitt kontrakt p g a arbetsbrist. En direktsänd match på TV där Hammarby mötte ett danskt lag i Royal League blev den perfekta annonsen att visa upp sig för intresserade lag.
Och – så går det inte bra. Inte alls. Han gör flera tavlor och släpper in mål som …. – ja ni fattar. Jag lider verkligen med honom.
Som tur är har Rytterbro självironi. Bara några dagar efter den skrala insatsen la han ut en annons på nätet…. Läs själva:
Rytterbros auktion

Share:

There are 5 comments on Spela för oss Jon!

  • Hahahaaa!! Kul kille, helt klart! Ligger grejerna på Traderaeller Ebay……?

  • Jag vet inte och jag skulle tro att auktionen är slut nu eftersom jag snappade upp den här historien först nu. Matchen var i mitten av december och jag skulle tro att auktionen var då också. Ett snygggt sätt att gå vidare på var det i alla fall! Hade jag ett fotbollslag skulle jag kontakta killen direkt. Hur många idrottare kan skaka av sig en bitter upplevelse så snabbt och elegant? Ovärderlig egenskap.

  • Men så är han ju Gotlänning också!!!

  • Jaa du bruttan! Min ”mellersta bocken bruse” dvs min mittimellanson sa sig ha hört rykten om att du nämnt hans, dvs min mittimitti-sons mor, dvs jag, komplicerat va! på din blogg varför jag, dvs liselotte, förståss måste kontra eller iallfall kommentera…med skryt (jag är numera a c k ! a d e m i k e r – det är därför jag krånglar till ALLT – från minsta lilla fågel som råker komme i min veig till Buschibush). Frågan är alltså – se nu kommer hon -dvs jag, dvs Jons mor) till skott! – Är det inte jag som ska skryta om att jag bott med dig, inte du som ska skryta om att du bott med mig? :-)Fast det är klart – jag vann ju tävlingen vi hade i köket (om vilka som spelade på radion), så då borde ju du skryta om att du bott med mig? :-)Puss & Kram/LL

  • Ja du Liseleott – du är precis som jag minns dig 😉

Leave a Reply