Skinkan är klar!

Har griljerat julskinkan idag. Lite tidigt jag vet, men jag tjuvstartar gärna eftersom det är bra mat som räcker länge. Just nu lagar jag minst en rätt varje dag och gör matlådor så det ska räcka i januari när jag inte kommer att hinna eller orka laga mat hela tiden.
Såg bilder från Nobelfesten; fasen så fin kronprinsessan var! Snygg färg och snitt och hon såg ut att må en miljon dollar. Hoppas det är så också.
Suttit hela kvällen och surfat runt på lite olika bloggar istället för att t ex:
Packa paketen så jag får iväg dem till England.
Skriva breven så jag får iväg dem till Australien.
Skriva brev till fadderbarnet och få iväg det till Indien.
Plugga texter tills i morrn.
Nu har jag gett upp och tittat igenom ett fint bildspel jag fått av Johanna med en massa bra musik till- vad är det för musik? Låter som ett soundtrack av nåt slag?? Ska nu åtminstone försöka göra bokföringen så jag kan lämna pärmen i morgon.

Share:

There are 11 comments on Skinkan är klar!

 • Ah! Jul skinka! 🙂 Härlig mat o inte ”dyr” i points heller… Förresten hur går det för dig med ”inget bröd” ? Har tänkt på dig… Särskilt när jag har haft sug… ah… men… Babben kan avstå bröd då kan jag avstå denna choklad (eller vad det nu kan vara!) tänker jag! ;)Jag har beställt skinkor… inte mer.. Men inga julkort är skrivna… det känns lite jobbigt eftersom de börjar trilla in… ska göra det imorgon! 🙂 Annars är det ju SNÖ how lovely! 🙂 ”let it snow let it snow” :O)

 • Inget bröd just nu eller socker eller pasta eller ris…. Men det går verkligen upp och ner men just nu är jag stark. (Hm, fick den gamla Kenta-låten i huvudet ”Just idag är jag stark…)

 • Musiken är The Feather av Johan Williams. Den har ocksåvarit med i Forrest Gump.

 • BRA!!!!!!!!! Det skulle jag aldrig klara näver… eller utan socker… men sen nej… Jag är IMPAD.. när du inte äter socker förresten äter du ngt sött, typ frukt eller honung eller så?? (alltså ursäkta mycket frågor här men jag är intreserad! Inser ju att Julen kommer sätta käppar i hjulet på viktväktandet… så man vill komma igång med ett HUJ sen lixom) Hahahaaaaa jag tänkte oxå på den låten.. haha! 🙂

 • Jag åter någon frukt per dag men man ska hålla det till ett minimum. Honung bara i te som jag nästan aldrig dricker. Julen kommer inte alls att sätta käppar i hjulet om du har en PLAN!!

 • Annica Gustavsson on

  Jag har ingen direkt plan inför julmiddagen just, det är bara en gång om året och då struntar jag i om det är grädde i mammas Janssons frestelse och Ris á la Malta. Men sedan skulle jag också vilja komma igång med att gå ner i vikt. Har tyvärr alldeles för många kilon och har provat Viktväktarna men jag kände mig aldrig hemma där. När jag gick dit så kom de flesta och ville bli av med 15-20 kg. Jag behöver bli av med minst det dubbla och kände mig inte alls bekväm där. Jag har dock införskaffat en motionscykel nu i veckan som jag kommer att cykla på tills jag når mitt mål. Kanske fick jag en för tidig ångestattack inför nyårets klassiska löfte om att gå ner i vikt! Jag hoppas att nå mitt mål under nästa år.

 • Du kanske ska prova den nygamla kosten som LCHF står för ( d v s den kost som alltmer börjar rekommenderas till diabetiker även om det har varit kontroversiellt). Ordet är en förkortning av Low Carb (kolhydrat) High Fat. Googla på den och se om du känner dig mera hemma är. Om man följer den strikt brukar den ge bra resultat även på viktminskning men också på humörssvängningar, oro, stress m m. Även ADHD-symptom kan försvinna om man tar väck socker, vitt mjöl och andra kolhydrater i kosten.

 • Vi ger faktist vår hund (som är diabetiker) sådan mat… det har varit kännt länge hos hundar undra varför man börjat just med det hos människor…Ja, alltså jag har ju gått ner 27,3 kg ( vågen) o ska väl gå ner en 15 kg till.. Jag kör viktväktarna men eftersom jag bor på landet har jag använt mig av deras distanskurs.Jag gillar att man kan äta allt men lixom inte så mycket. Men, jag har under mit viktrsa märkt att alla har sitt sätt som passar dem… GI funkar inte alls för mig och inte heller high fat för min mage pajar… Framförallt måste motivationen finnas där annars spelar det ingen roll! 🙂

 • Jag vände mig mer till Annika med tipset. Jag vet att VV funkar bra för dig. För mig som är sockerråtta och kolhydratöverkänslig är deras diet inget bra dock.

 • Jag hajade det! 😉 För det är det jag menar… alla är olika! 🙂 Tur är väl det… 🙂

 • Hej:)Julskinkan är helig här:( Vi FÅR absolut inte griljera den föränn dagen innan julafton och sedan får INGEN smaka föränn på julaftons morgon.Japp, det är min mans knasiga ide och vi andra springer och dreglar:)Du kan vara glad att besluta det själv:)Gud va gott!Ha det kanon och en fin jul/mariawww.metrobloggen.se/virrmaja

Leave a Reply