Sista Norra Brunn för i år

Ikväll var det lapp på luckan när jag gjorde mitt sista Norra Brunn-gig för året tillsammans med Johan Rheborg och Anneli Ahlgren. Kul att se så mycket folk och ha sånt tryck en vanlig tisdagkväll.
Jag gjorde min insats i första akten och är hemma igen sen några timmar och pluggar på mina arior bl a. Sedan har jag haft matlagningsrace ikväll som resulterat i ett antal matlådor med ugnsbakad falukorv + chili con carne (fast inte i samma…).
Ett ståuppjobb kvar, i Visby på lördag, sen är det bara pjäsen och den galna fru Foster Jenkins som gäller. Jag har aldrig sjungit så här falskt i hela mitt liv!!

Share:

There are 12 comments on Sista Norra Brunn för i år

 • Åh, jag måste åka till Stockholm och höra dig sjunga falskt!

 • Det där med att sjunga falskt, är det jobbigt, alltså iblandgör man ju det på skoj (och ibland om man har en riktigtdålig dag) men det är svårt att inte hålla ton om man harmusik till. Sjunga i otakt kan jag inte jag har försökt(alltid retar det någon) men nej, helt omöjligt… Är detbefriande, eller bara klurigt??

 • Jag går tillväga som så att jag lär in arian först och sedan börjar jag dra toner och takt åt olika håll. Det hele ska ju inte vara klart förrän om 5 veckor men det låter illa redan nu 😉

 • Det ska bli mycket spännande att se… verkligen… fast jagbrukar ju må fysiskt dåligt av falsksång (därav är jag INTEett fan av Idol uttagningarna ELLER skolkonserter!) men detverkar kul ändå! 🙂

 • Jag brukar inte höra när någon sjunger falskt (jag är bra påandra saker liksom) fast i det här fallet kanske inte ensjag kan missa det. Ser jättemycket fram emot att se dig i enroll för en gångs skull. Jag har annars mest sett dig mereller mindre som dig själv. Har skrivit teaterresa högst upppå önskelistan.

 • Ah, men man kan inte va bra på allt här i livet… Jag är tex URUSEL på att komma ihåg vad fåglar heter också är jag värdelös på att komma ihåg när folk fyller år eller telefonnummer… Det finns folk som MINNS alla sina telefonnummer, jag minns knappt det jag har nu, värdelöst sifferminne… Men, som tur är finns det adressböcker och postit lappar, värre är det med fåglarna… jag har lagt ner att försöka komma ihåg hittar på egna namn istället! :)Japp teaterresa till Stockholm är givet! 🙂

 • Hur kan man glömma ett telefonnummer som man själv harhaft?! För mig helt otänkbart. Jag minns telefonnummer jaghar ringt, en massa datum från flera år tillbaka, ocr-numrenfrån räkningarna jag betalade imorse… Men som sagt, detmåste låta riktigt illa om jag ska lägga märke till någonfalsksång. 😉

 • Ja, det låter spännande med en konsert där man SKA sjunga falsk…annars är det värsta minnet av hemskt sång från när man gick och skulle konfirmera sig, och var tvungen att gå på högmässan, det satt alltid en rad med ”äldre damer” och sjöng psalmerna med en specill ”tantersomsjungerpsalmer” sound…hrrrrr

 • Hysteriskt roligt när nån sjunger falsk medvetet. Fruktansvärt vidrigt när nån gör det omedvetet. Jag tittar inte heller på Idol eller lyssnar på barnkörer osv. Mina öron går sönder och hjärnan börjar koka (ungefär som marsianerna i ”Mars Attacks!”), så jag brukar se till att undvika sånt. Inklusive alla luciatåg, med undantag för det som brukar framföras av ”Individuella programmet på Järfälla gymnasium” (”brum brum brum, brum-brum-brum”), hehehe. Men där är å andra sidan falsksången medveten. ;D

 • Ja precccccccccis! Lucia tåg…. där ingen hör varandra och barnen sjunger i olika tonart och takt.. jag fattar inte vad det är med julen och människor… plötsligt är det heeeelt okej till och med vackert när folk sjunger illa ”det är ju jul” det finns en julsång jag HATAR… ”tomten jag vill ha en riktig jul” och den är något barn som sjunger den o det är fruktansvärt… ändå… ÄNDÅ är den versionen med på ALLA julskivor… Som ni ser är jag liiiiiiiite upprörd över just detta o finner det fantastiskt att Elinor finns så jag inte är ensam… 😀

 • Haha…mja, jag hör nog till dom som tycker det är mycket charmigt med luciatåg, främst då när ens egna var små. Då menar jag dagis/lekisIdag hade vi ett uppträdande på vårat jobb, där stjärngossarna spelade SAXOFON !!! Då höll jag på att smälla av, tänk er ”tipp tapp” med några blyga flickröster och den ekande saxofonen som överröstande dom i otakt, hysteriskt roligt, alla stod ochbet sig i läppen åt det, men charmigt, det var det 🙂

 • Min hat-julsång är ”Jag såg mamma kyssa tomten”. Paaateeetiiiisk…… =P

Leave a Reply