Phisching tror jag det heter

Urgent mail från eBay att jag måste uppgradera kontot – konstigt – jag gjorde det ju bara för några veckor sedan när kontokortet hade gått ut? Klickar på länken och där vill man inte bara ha kontokortsnummer, utgångsdatum och de tre sista på baksidan utan även PIN-koden.
Nu fattar t o m jag att det är nåt skumt. Tiitar upp i adresslisten och där står inte eBay utan ett långt ip-nummer till nån dator istället. Går in på min egen eBaysida och där finns inga mail om nån uppgradering. Kort sagt – bedrägeriförsök.
-Hur kunde du gå på det, undrade min man, det har ju stått om det i tidningarna i veckan. Oops, där avslöjades att jag mest läser kultur och nöjessidorna 🙂

Share:

There are 5 comments on Phisching tror jag det heter

 • Eller rättare sagt – jag gick inte på det eftersom jag upptäckte det i tid ju.

 • Elin i Björken on

  Det är nog vanligt att man inte är på sin vakt hela tiden. Annars skulle man ju gå omkring och vara misstänksam mot allt och alla och hur skulle det se ut?

 • Du är inte ensammen om att nästan gå på det. Själv poppadedet upp en ruta i min dator som talade om att jag vunnit enlyxresa. Jag behövde BARA ringa in till dem så fixade deresten. Så jag ringde, till USA och på knacklig skolengelska(detta trots den utmärkta Elsa Lejon på Säve) och fick redapå visst jag hade vunnit vi pratade både länge och välväxlade adresser och email. Sen frågade han om jag hade visakort för det måste man ha då man kom dit och visst det hadejag ju. Sen kopplades jag vidare till en donna som skulle gemig min personliga kod isom jag skulle använda då jag bokadein mig, men först skulle hon ha mitt visakortsnummer. .. Mendå drog jag öronen åt mig och sa att jag missförstått, attjag trodde att jag behövde skaffa ett visakort innan resanmen att jag inte hade ett just nu. Då blev hon topp tunnorrasande och frågade varför jag sagt att jag hade ett om jaginte hade det. Sen sa hon isåfall ger jag din resa till nånannan. Klick…Så jag kom undan med blotta förskräckelsen.Nu bävar jag bara för telefonräkningen för det tog nog ca 35min allt som allt. Och inte vet jag, det kanske var ett såntdär samtal som kostade extra mycket .Kanske hade det vartbättre och gett ut kortnummret ändå. För de kan ju inte merän att tömma konton och det är ju fort gjort och inte finnsdet så mycket där heller. Det kanske hade blivit billigare.Vem vet.

 • 7jmy6xdse3vbdku on

  7jmy6xdse3vbdku

 • hxifdee23epxotc on

  hxifdee23epxotc

Leave a Reply