Oj, det blev väldigt intensivt här…

Nu har jag inte hunnit med er på ett tag eftersom jag haft två premiärer, en världspremiär med min kvintett 2:nd Edition, och en nypremiär på nya uppfräschade showen Humoristiskt Initiativ (man måste vara nykter när man skriver det!). Men allt har gått bra och nu blir det lite mera vardag igen i mitt arbetsliv.

Istället fann jag min hund Socker i ett ovanligt avslaget tillstånd i morse. Hon brukar alltid stå och dansa på tårna nedanför min säng när jag vaknar och sedan hämta tidningen åt mig och svansa runt när jag gör i ordning maten till henne och kompisen Tårtan. Men i morse låg hon kvar, lyfte knappt huvudet och verkade inte ens intresserad av maten. Väääldigt otypiskt labrador.

Till listan la jag raskt att det försvunnit mycket vatten i vattenskålen på sistone, att hennes kiss luktade illa i går kväll och att hon har slickat sig mycket i rumpan efter löpet. Idag gick hon också väldigt stelt med bakdelen. Livmodersinflammation. No doubt, bara att packa in hunden och fara till djursjukhuset. Några timmar senare opererades den inflammerade livmodern ut tillsamman med en ansenligt ansamlig var och annat gäck, och nu pustar hon ut på postop.

Socker är elva år men en tuffing på alla sätt, och hon trivs finfint på djursjukhus, en miljö hon tyvärr bara allt för väl känner till efter några skarpa incidenter. Förhoppningsvis får hon tillbaka krafterna och klarar även denna pärs. Hon är i fint trim, väger ca 26 kilo, simmar just nu två gånger i veckan och promenerar i lugn takt en lång stund varje dag. Vi håller alla tummar för att du får komma hem igen i morgon eller övermorgon, gumman!!

Share:

There are 5 comments on Oj, det blev väldigt intensivt här…

 • Stackars Socker! Och vad jobbigt för dig. Så typiskt, nu när du skulle ta det lite lugnare, men alltid är det nåt. Hoppas allt går bra och att hon snart är pigg igen. Bra i alla fall att hon trivs på sjukhuset.

  Båda dina premiärer var alldeles fantastiska och jag är så glad att jag var där och fick ta del av all den positiva energi som du sprider omkring dig.

 • Tack Johanna. Det känns lite lugnare när hon väl fick sin diagnos och operation så snabbt, jag vet att hon har det bra på Albano, hon är alltid lika glad när hon kommer dit.
  Vila ja… jag ska vila lite i smyg den här veckan när jag inte står på scenen, för det har varit väldigt intensivt nu några veckor 🙂
  Tack för att du tog dig till Stockholm – twice – för att kolla in mina premiärer!

 • Va skönt att det verkar ordna sig för Socker. Ibland undrar jag varför man skaffar sig djur för när dom blir sjuk så gör det så ont i en. Jag ser fram emot din förläsning här i Östersund på torsdag.

  • Det gör jag också!
   Jag hoppas Socker är så pass smärtfri att hon kommer hem i morgon, idag hade hon ont eftersom hon har bukhinneinflammation fortfarande.

 • Vet så väl hur det är när ett husdjur blir sjuk.
  Vet inte om jag nämnt detta förut men i April fick jag avliva min katt,han hade dåliga njurar och sen hade han fått en tömör vid halsen..han spydde upp något vitt som såg ut som mjölk.Han skulle blivit 18 år i sommar.Vi begravde honom bland ölandstoken som han alltid låg under.
  Ha en bra vecka 🙂

Leave a Reply