Oh nej, jag har köpt böcker igen

Jag är hopplös. Bara för att jag gick förbi pocketshop var jag tvungen att shoppa böcker också. Hyllorna här hemma bågnar redan av olästa volymer men det hindrar ju inte mig.
Just nu läser jag Chart Throb av Ben Elton, Flodhästen av Stephen Fry och Snabba Cash av Lapidus. Det ligger en biblanbok på toa och väntar på att bli läst också men den är på långlån så det är lugnt. Idag köpte jag Clarksons andra bok (han som är programledare för Top Gear), Tina Browns bok om prinsessan Diana plus den som stod i tur i serien om Damernas Detektivbyrå. Är också sugen på uppföljaren av Flyga drake men ska läsa den först.
Vilka böcker läser ni i sommarvärmen?

Share:

There are 15 comments on Oh nej, jag har köpt böcker igen

 • Jag är också hopplös. Fast jag köper facklitteratur. Jaggillar ungefär allt de har på nhbs. Ju smalare och merinsnöat desto bättre. Men nu har jag faktiskt just läst uten skönlitterär bok också. Gudaskymning av Jennifer Hood.Den handlar om en ung kvinna som jobbar som biolog påLänsstyrelsen i Västra Götalands län. ”En vanligbiologbyrokrat med tunghäfta och dåligt självförtroende” Honarbetar med att skydda en salamanderdamm och göranaturreservat av en gammal bokskog när hon blir indragen ien mordhistoria. Den handlar praktiskt taget om mig, fastjag har aldrig hittat ett lik när jag har besökt enmarkägare (och så är jag inte kär i min kollega). Den varmycket spännande och helt klart läsvärd!

 • Stockholms Stadsbibliotek on

  Vi vill påminna dig! Lånetiden för boken ’Ligga i Ladugården’ har gått ut. Samt att boken ni beställt ’Älska din nästa – men var diskret’ nu inkommit.

 • Jag håller på med Mons Kallentofts ”Midvinterblod”….kuloch läsa om staden där allt utspelar sig (Linköööping)…!!den är lättläst…!!!

 • Aaah! FINNS det något mer underbart än att kliva in i en bokhandel??? Ja Antikvariat är oxå underbart, där kan jag aldrig kliva in utan att vackla ut under tyngden av inköp. Hos oss har vi böcker från golv till tak och boken om Diana är bra och faktiskt intressant trots att jag trodde att inget nytt fanns att skriva om denna moderna ikon. En mycket lättläst och fantastiskt rolig bok är ”Välkommen till himlen” av Fannie Flagg…jag älskar ironi och den är helt underbar – snabbläst oxå. Läste den på tåget mellan Linköping och Stockholm. En annan bok som bara tar 30 minuter att läsa men som är både rar, kul och sorglig (märklig blandning men sådan är den) är ”Livet på en kylskåpsdörr” av Alice Kuiperzz. Den är dessutom tänkvärd…roligast av allt är dock mitt samlingsobjektsområde (gud vilket ord!) barn- och ungdomslitteratur, är det någonstans man kan följa samhällsutveckling så är det väl där!!!!!!!!!!!!!!

 • Ah! Böcker… just nu har jag precis läst ut ”lean meanthirteeen” av Janet Evanovich! MYCKET bra! Bättre än 12an…Så nu är jag lite boklös. Har också nu under sommarenpassat på att läsa Alexander McCall Smiths serie (hittils 3böcker utgivna på svenska men det finns 5) om filosofenIsabel Dalhousie som i och för sig STÅR bland deckarna ibokhandeln men de facto inte är det. Att gå in i bokaffärerär förädiskt man hittar alltid något. Framör allt i deaffärer som har mycket pocket på engelska! 🙂 Ellerantikvariat… my good. ELLER myrornas där man kan görariktiga fynd eftersom de oftast inte vet så mycket omböcker…. 😀

 • Jag har haft en ganska gedigen samling av hästböcker för tjejer men gjorde mig av med nästan allt i samband med flytten förra året. Kanske att dottern fick en del med sig ut på landet också. Jag har haft alla Svarta Hingsten/Eldfuxen, alla Jill, Britta och Silver, Annika o s v o s v. Också böckerna om Piglet Ek och så förstås klassiker som Åskmolnet och Vackre Svarten.

 • Å vad jag har svårt att göra mig av med böcker!!! Praktiskt taget omöjligt, vid en av mina separationer (jag har trots allt fyra sådana bakom mig) flyttade jag från stort hus till liten lägenhet…eftersom man alltid flyttar böcker i papperskassar blev det till att ge bort 50 sådana men mitt hjärta sved! Har förstås Jill böcker men mest älskade jag Kulla-Gulla, Anne på Grönkulla och så förstås min favorit Judy i Pappa Långben. Helt enkelt var jag svag för ”vardagshjältinnor”…just nu läser jag Louis Armstrongs självbiografi, Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee och för att lätta upp det Sophie Kinsellas ”Shopoholic får en syster”. Vad vore livet utan böcker? Enligt min mening totalt värdelöst!!!!!!!!

 • Begrav mitt hjärta.. är fruktansvärt stark, jag minns att jag grät flera gånger när jag läste den. Såg att de hade tryckt en ny upplaga nu av den, det är den värd.

 • Läste den första gången 1972 och visst är den stark, men i denna nyutgåva är den dessutom underbar! Du borde absolut läsa den igen…

 • Elin i Björken on

  Jag läser Photoshop – 7 stegsmetoden. En mycket spännande och klurig bok. ;o)

 • Annica Gustavsson on

  Böcker kan man väl aldrig få för mycket av?! Bara för lite bokhyllor. När böckerna till slut inte fick plats i bokhyllan så flyttade jag om hyllplanen så att jag fick plats med lite till! Min dröm är att en gång ha ett litet rum fullt med böcker och en stor skön fåtölj med fotpall samt läslampa! Fast i min lilla lägenhet på 36 kvadrat går det inte att göra så! Jag tar alltid med mig några böcker när jag åker på semester för det blir alltid några stunder över till avkoppling och tid att läsa.

 • Det är helt korrekt!Man kan aldrig ha för många böcker! Det finns dessutom alltid tid för en stunds läsning. Självklart är det en fördel om man är en s.k. snabbläsare för då hinner man med många fler böcker per vecka. Om man ställer böckerna i dubbla rader i bokhyllorna, ja då ryms där många flera…det finns alltid fiffiga lösningar på förvaringsproblem om det är böcker det handlar om!!!

 • Läser just nu The unkommon reader. Bra bok, lättläst! 🙂 Ochman kan ALDRIG ha för många böcker… jag har mycket mycketmycket svårt att göra mig av med böcker. Slänga dem!???ALDRIG I LIVET!!! Vissa gör ju det… men, nej jag kan inteäven om det är böcker jag inte gillar det går inte… Böckerär beroendeframkallande verkligen… På måndag ska jag tilldet nyöppnade antikvariatet i Gränna… tur att vi har enkombi bil! 😉

 • Babben, underbart att höra att det finns fler än jag som läser på toa! (Man ska ju inte jäkta där, och då är en intressant bok väldigt bra – såvida man inte blir sittande en timme, vilket har hänt…) Kan rekommendera amerikanskan Patricia Woods ”Lyckligt lottad” om Perry, som är ”långsam” som hans farmor säger, med en IQ på 76. Han lever i alla fall ett lyckligt liv med några få vänner – tills han vinner 12 miljoner på lotteri…

 • The unkommon reader ligger i pipen för min del, har precis fått den av en vän. De bästa toaböckerna är väl egentligen de som man lätt kan bryta av, typ Tjuvlyssnat eller den här nya av David Batra och hans kompisar med lappar från olika affärer, trappuppgångar och tvättstugor. Jag har också en underbar bok som heter Saker som händer. Den är utdrag från polisrapporter i Örebro län och den är helt underbar. Polisprosa är stor underhållning.

Leave a Reply