Lång dags färd mot natt

Jag brukar inte ha mycket resestrul trots att jag är iväg varenda vecka i stort sett sedan sjutton är tillbaka men idag var det maxat.
På programmet stod en resa till Mjölby för att repa med storbandet inför konserten nästa söndag. På vägen ner gick allt bra tills jag precis hade bytt tåg i Hallsberg. En mil senare fick vi stopp eftersom ett godståg hade havererat längre fram och det var enkelspår. Istället för att åka tillbaka till Hallsberg och ta buss hoppade jag och en annan kvinna av och fortsatte i taxi. En dryg halvtimme försenad kom jag fram och kunde repa.
Tillbakaresan gick också bra i början. Tågbyte i Linköping denna gång, men strax efter Norrköping fick vi veta att det var fel på strömmen vid Stjärnhov och att jag för andra gången denna dag satt på ett tåg som måste vända och ta en annan väg.
En timmes försening blev det, så när jag äntligen kommit hem hade jag varit borta i 10,5 timmar varav resan upptog åtta av dessa. Skulle ha följt min intuition och tagit bilen idag….

Share:

There is one comment on Lång dags färd mot natt

  • 😮 oj det blev lång resetid … och här i trakternaoturligt nog. Nästa gång du passerar oss i Sörmland, ta bilen försäkerhets skull 🙂

Leave a Reply