Jag ligger efter…

Jag ligger verkligen efter i mina kommentarer om Melodifestivalen. Troligen ingen som bryr sig mer än jag själv, men icke desto mindre har jag haft dåligt samvete för mitt allt mer sporadiska bloggande.
Förra veckans deltävling var en sevärd historia tyckte jag. Ola sjöng falskt men var glad ändå och kom till andra chansen. Lasse Lind hade en bra låt men det var fel genre, The Nicole var värsta falsksångaren hitintills i tävlingens historia tror jag? Men det gör inget, hon kunde så många språk så hon kan bli tolk istället.
Alexander Schölds låt var fin men han har inte rösten att bära upp den. Rongedalarna älskar man men det var VÄLDIGT mycket Mika och Scissor Sisters över låten. Även Sannas låt lät som ett lånegods från flera andra ballader, men vilket framförande! Jag hade tårar i ögonen när hon sjungit klart. Vilken sångerska hon har blivit!
Andra generationens låt svängde kul men känns inkvoterad i sammanhanget. Sista paret ut, Carola och Andreas bevisade denna kväll att ett plus ett inte alltid blir tre – ibland inte ens två. Carola får inte det utrymme hon behöver när hon sjunger duett och Andreas kunde aldrig lyfta sina partier heller riktigt. De är ganska osannolikt olika i rösterna, Carola med sitt jättevibrato och Andreas med sin raka glidande Jamie Cullum-röst, men det funkar hyggligt på skiva.
Jag tyckte resultatet blev ganska kul. Det enda som inte är kul är att jag troligen missar morgondagens program helt och hållet eftersom jag åker bort över sportlovet. Har jag tur hittar jag nån charmig karl med SVT Europa som jag kan följa med hem 😉

Share:

There are 5 comments on Jag ligger efter…

  • Jag stämmer in med föregående talare förutom att jag GILLADEandragenerationen, jag menar, tänk dig en fest och så kommerde o sjunger den, ingen skulle sitta stilla då! O Carola…tja… ehm… hon borde ta ett eller två sabbats år och läkasin röst för det låter inte bra… inte bra alls!

  • Camilla Matinlassi on

    Kan det vara så att några tänkt att andra röstar på Carola och Andreas så jag behöver inte rösta. Och några tänkte kanske måste rösta några gånger extra på Sanna och Rongedalarna så de går vidare, bäst att rösta. Vad tror du om kvällens starfält? Jag hoppas lite på BWO tror att de kan ha en chans i den stora tävlingen. Ha en jätte bra sportlovsvecka. //Camilla

  • Camilla Matinlassi on

    Glömde skriva att jag tycker det var rätt som gick vidare och till andra chansen.

  • Det blir troligen en jordskredsseger för BWO. Så ser det ut på pappret i alla fall…

  • Så här en halvtimma före avgörandet, så tror jag att BWO och Patrik Isaksson går vidare. Ainbusk och Frida går till andra chansen. Har hört 60- sekundersnuttar och tycker det är bättre kvalitét på låtarna denna gång. Åtminstone i studiotappning…

Leave a Reply