Helt otroligt fort

Dotterns syn har raskt förändrats de senaste månaderna och i veckan gick det inte längre. Vi styrde stegen till Nettooptik efter ett tips från exmaken och valde bågar i måndags. Samtidigt fick vi tid för synundersökning tisdag em. Och dagen efter var hennes glasögon färdiga! Helt otroooligt snabbt.
Att de dessutom kostade 1.595:- totalt (inkl synunders) var ännu mer otroligt. Vet ej om denna optiker finns i hela Sverige, den här affären ligger i Ulvsunda, nära Bromma flygplats.
Jag har varit deppig några dagar och idag kom förklaringen – månadens höjdpunkt var här… Att jag aldrig lär mig! Jag vill alltid dö dagarna innan… Nån som känner igen sig??

Share:

There are 12 comments on Helt otroligt fort

 • Ja ”roliga veckan” är ju alltid en höjdpunkt. Jag upplever det ganska lika – ”men varför är jag på så uselt humör hela tiden, gud vad jag bitchar med kompisarna….” och sen inser jag att jahaaa visst ja… pms….. lovely! =P

 • Ahh glasögon… det var MYCKET billigt, själv har jag justnu bara linser för ja glasögon e jobbigt särskilt som jagser ok med ett öga o inget med det andra blir ett tjockt ögao ett tunt… :/ Linser är således att föredra! :)Alltså, mens, fy fan… Jag kan inte säga hur lycklig jag ärsom har spiral!!! 🙂

 • Har du hormonvarianten av spiral? (Väldigt intim fråga kom jag på nu, men i a f) jag har hört att den minimerar besvär runt detta.

 • Tursamt me billiga brillor!! Mina gick på nästan 8 lök. Det andra kan jag ju inte kommentera……. Trevlig helg till alla.

 • Förstod aldrig hur folk kunde komma undan med ”ja ja pms” så himla lätt då det i mina ögon var något av en myt. Tills för nåt år sen…tar emot att säga det men det är nåt med åldern som fått mig att tappa stinget/humöret/självkänslan totalt några dagar innan M-day 12 gånger om året.Smart att välja bågar innan synundersökningen förresten, jag hade antagligen gjort det i anslutning till den när jag var trött, irriterad och stressad över att behöva bestämma mig snabbt.

 • Den allra största skillnaden på ett fullblodsproffs som Sissela Kyle och dig är att hon aldrig skulle blogga om att hon är över 50 och fortfarande menstruerar. Vem fan vill veta sånt???????????????????????

 • Kap..billiga brillor !! det är bra det blivit lite konkurrens på den marknaden också. Egentligen, varför skulle lite plast och glas kosta mer än några hundralappar. Sen ska såklart nån leva på det, och ha utrustning för undersökning osv. mm. Men, det har blivit generellt mer rimliga priser i alla fall.Sen att det finns dom som har pms alla dagar i månaden och vrider ur sin ilska och vrede här i kommentarerna, är svårare att göra något åt 🙂

 • Japp hormonspiral! Jag rekomenderar det till er alla! 🙂 Även om man inte fått barn…Det gäller även om man är över 50…. 😀

 • Elin i Björken on

  Det där med pms är för nybörjare. I vår ålder kan man gå in i pmdd, vilket är pms fast upphöjt till 10. Jag gick till läkare när jag kom på mig själv att jag ville köra bilen i fel riktning, bara för att få veta hur det kändes. Jag gjorde det aldrig (tack och lov, för jag hade min dotter i bilen) men fick mig en tankeställare. Skulle jag kunna hålla emot pmdd-drifterna nästa gång?Av läkaren fick jag hjälp (lyckopiller mellan ägglossning och mens varje månad) och nu funkar jag någorlunda hela månaden. Men jag kommer inte att sörja just pmdd-perioderna när min fertilitet tar slut.

 • Vad exakt är pmdd? Har inte hört begreppet förut.

 • I min värld är pmdd en näringslösning förundervattensväxter, men det kan ju förstås betyda nåt annatockså… 😉

 • Med risk för att låta som en Grupp 8 medlem, men ommenstruation och barnafödande vore ett manligt symptomskulle forskningen kommit längre alla besvär skulle varaminimala… men, det finns ljus i mörkret… forskningen gårframmåt… så lite glad får man va iaf! 🙂

Leave a Reply