Aj aj aj

Märklig dag. Stressad som en gnu slet jag runt hemma fram tills det var dags att åka till tandläkaren. På hans parkering lyckas jag krocka med en annan bil (helt och hållet mitt fel – man ska titta bakåt innan man backar) så nu får jag inte upp bakluckan och kommer åt hundburarna t ex.
Sedan var det 1,5 tim i tandläkarstolen efter det. Rotfyllning. Ni vet känslan. Måste ändå säga att det gick relativt smärtfritt till, när det gjorde ont gjorde vi ”det polska tricket” (som en polsk tandläkare jag hade när jag bodde i Gbg körde med), d v s köra bedövningssprutan rakt ner i tanden. Det stinger till lite men sen är det lugnt.
Ändå måste jag säga att jag är glad att jag har råd att rotfylla, det kostar 5.500:- för en tand. Vilken fattig-pensionär har råd med det? Snart är vi tillbaka till att gå till bysmeden och få dom utdragna för en billig penning.

Share:

There are 11 comments on Aj aj aj

 • ”Stressad som en gnu” ??? Gnuer är väl bland de coolaste somfinns. Kan inte minnas att jag har sett några stressadegnuer överhuvudtaget. 😉 Ta det lugnt i trafiken, Babben!Det var ju tur att det bara var bakluckan som drabbades.Usch, att gå till tandläkaren är otäckt. Och dyrt! Jag varpå kontroll för ett tag sedan och jag är glad att jag intehade några hål för jag hade inte haft råd att laga dem.

 • Är det inte ett gäng skenande gnuer som har ihjäl Lejonkungens pappa va? Va? VA?

 • Håller med dig, Babben. Gnuer i vild panik – där har du stress! (fast ska man vara filosofisk så är det väl Scar som har ihjäl Mufasa… Gnuerna var ju bara hans verktyg. 😉 )

 • BRA jobbat Babben! Det kan kräva sitt mod och kraft att ta sig iväg till tandläkaren… Själv har jag en tid hos min tandläkare 27 december…mitt i julen… Tandläkarskräcken börjar dock släppa taget lite grann. Framförallt tack vare en jättebra tandsköterska och hygienist!Hade du hundarna i bilen när du krockade? I så fall; gick det bra med dem?

 • Tänkte inte på det… Det första vi fick lära oss påD-kursen i tropisk ekologi var att vi skulle glömma allt visett i Lejonkungen. Så det har jag gjort. Men OK då;”stressad som en gnu”. Jag kan ju inte säga emot Babben ifrågor om hur djur gör. 😉

 • kjell af tallbohof on

  Gaddar det ihop sig Babben? Älska mina tänder… Love me tender… …

 • kjell af tallbohof on
 • E du hungrig min son? Nej inte just gnu… Tandläkaren som skaffat en ny vikaries? Kan dè va nåt?

 • Varför får inte jag mjölk när carmen dias? APROPPÅ INGENTING..

 • Hej Babben! Vad roligt att läsa din blogg! Har just upptäckt detta med bloggandet och är helt fast!Vissa dagar är bara för jobbiga, eller hur, jag menar krocka och tandläkare samma dag…Hoppas det inte tar för lång tid att repa bilen:) Vad har du för hundar förresten?

 • Hundarna var som tur var inte i bilen när det hände. Annars är ju bur en bra försäkring mot att de inte slår ihjäl sig lika lätt som när de är lösa i bilen om olyckan skulle vara framme. Jag har två labbe-damer, svarta vackra hundar, kloka som filosofer.

Leave a Reply