10 bästa albumen

Jag har gjort en lista över de 10 bästa albumen genom tiderna – enligt mig. Hur ser dinl ista ut?

1. ’Aloha from Hawaii’ Elvis
2. ’Greatest Hits’ Whitney Houston
3.’TCB’ Live m Supremes + The Temptations
4. ’Tonight’s the night’ Neil Young
5. ’Bestof… ’Spencer Davies Group
6. ’Jazz’ med Queen
7. ’Rock’n roll gypsies’ m Vinegar Joe
8. ’Stiffs Live Costello,’ Dury, Nick Lowe m fl
9. ’Body and Soul ’Joe Jackson
10. ’Donny Hathaway Live’ med D H

Det fanns gott om bubblare. t ex:
Elvis ’As recorded in Madison Square Garden’, ’Dark side of the moon’ m Pink Floyd, ’A new word Record’ med ELO, ’Bop til you drop’ m Ry Cooder, ’Jesus of Cool’ m Nick Lowe, ’Rust never sleeps’ eller ’Everybody knows this is nowhere’ med mr Young eller varför inte ’Hotel California’ med Eagles eller Musorgskijs ’Tavlor på en utställning’ orkestrerad av Ravel!

Share:

There are 6 comments on 10 bästa albumen

  • Jag beundrar dig – jag skulle aldrig kunna begränsa mig till 10 album. 😀 Just nu är jag helt insnöad på Bonds tre skivor ”Born”, ”Shine” och ”Classified”. 🙂

  • Jag har faktiskt en lista till – med bara jazz/swing. Den kommer om några dagar 🙂

  • ’The Marriage of Style’ – Jane Clifton. Allra bäst är låtnummer 9, You’re my world.

  • Jag beundrar din bredd även om jag inte riktigt håller med:-). Får nog erkänna att jag inte lyssnat på ett par av dedu nämner. Men jag saknar nog en och annan Beatles här. Nåttav Linsey Buckingham hade nog fått en röst av mig. Jag hadenog öven petat upp Dark side… upp på listan istället förbubblare.

  • Donny Hathaway är i samma genre som Marvin Gaye, Vinegar Joe var ett ganska stökigt R&B-band som innehöll fantastiska sångare i form av nyligen avlidne Robert Palmer samt Elkie Brooks. Kolla på ”Angel” i i-tunes store t ex, sen är även med på mitt listade album. Stiffs var/är ett skivbolag som signade mycket punk och pubrock runt 77-80. Deras liveskiva är en underbart stökig tillställning där man t o m hör publiken häckla musikerna. Stor spännvidd, bl a Larry Wallis som sjunger punkklassikern ”Policecar” men å andra sidan Elvis Costello som redan då tolkar Burt Bacharachs ”I just don’t know what to do with myself” och mellan dem t ex Ian Durys vardagsbetraktelser. Mycket underhållande.

  • Förresten var det nära att Beatler kom med – men vilket? Det vita är ju bäst men håller inte hela vägen, Magical Mystery Tour glänsande men banalt, Sgt Pepper lite sönderspelat, Revolver kanske? Eller Rubber Soul? Fast Let it be är ju också….. Ja du fattar hur jag resonerade kanske ;-))))

Leave a Reply