Vård i hemmet

Jag vet att rubriken låter lite dramatisk, men det är en typisk flyg-åkomma jag vårdar, nämligen ac-förkylning. Inte vet jag varför det måste vara iskall halvstorm ombord på långflygningar, det enda jag vet är att jag var frisk när jag klev ombord i Nairobi i förrgår kväll och att jag var dönförkyld när jag klev av planet i går morse.
Jag hade en fin resa i Kenya och hann med massor de 12 dagarna jag var där.
Första fyra dagarna var i VI-skogens regi, vi åkte på en safari i Nairobis nationalpark för att få den rätta afrika-känslan första dagen, sen hade vi intensiva dagar med seminarier och hembesök hos bönder som odlar med VI-skogens metoder och tog del av deras berättelser.
Sedan åkte jag och Anders Lundin till en bedövande vacker nationalpark som heter Aberdere, klädd med skog i ett kuperat landskap. Vi kunde inte se så många djur p g a bushen, men vilken frisk luft och vilka vackra vyer!
Hettan i Samburu som följde därefter var svår att stå ut med för mig, men det fanns gott om djur i parken, såg bl a smalrandig zebra (Gravy’s) och nätgiraff (reticulated giraf). Med hjälp av Ann Olivcrona som bor i landet sedan ca 40 år fick jag även träffa några bongos – om än i en inhägnad utanför Nanyuki. Bongo är en ganska skygg skogsantilop som är svår att sikta i vilt tillstånd, så det här var en bra nödlösning. Jag fick t o m lite sötpotatisblast att mata dem med.
Sista anhalten var en privat lodge skapad av en rik norrman, nu tyvärr avliden, men den drivs vidare av hans dotter. Den låg i ett vackert landskap med kullar och savann och tälten var otroligt lyxiga med varmvatten, öppen spis och el dygnet runt.
Denna resa lyckades jag klara magen från att bli sjuk genom att lyssna på goda råd av typen; undvik finskuren kall mat, och dessutom körde jag i mig vitpepparkorn med fem dagars mellanrum precis som jag gör hemma när vinterkräkset går. Det gjorde susen.
Ledig i morgon också, sen kör jag igång men har ett lite lugnare tempo som du kan se på min uppdaterade spelplan under ”Vad gör…” här ovan. Min fot har bett om mer rehab och vila och mindre stress och fläng.

Share:

Leave a Reply