Vad tycker ni?

Jag håller på att skriva ny stand up just nu. Det finns en hel del kul saker jag hittat i tidningar etc, men det är alltid roligt att få idéer utifrån. Så, kära bloggläsare, har ni nåt förslag på ämne eller nån iakttagelse av nutiden som ni tycker att jag borde driva med?

Share:

There are 42 comments on Vad tycker ni?

 • Dig själv. Dina insatser på Kristallen, som ”sångerska”, Babben & Co, Parlamentet, dina frisyrer, ditt viktarbete, ditt aldrig sinande sockersug. Du behöver inte stjäla idéer från omvärlden, du besitter en guldgruva av komik genom att se inåt och peka på dig själv.

 • ***Facebook är ett konstigt fenomen, tycker jag. Varför är det så populärt? Vad ska man ha det till? När man har hittat alla man redan känner så finns det ju inte så mycket mer att göra. Förutom att vidarebefordra spam till varandra då förstås. Jag har i alla fall aldrig fattat grejen med Facebook. Men det kanske är för att jag är en sådan utpräglad allt-eller-inget-människa. Riktiga vänner har håller jag kontakt med på andra sätt, och de som gick i en parallellklass på högstadiet har jag inte så stort intresse av att återuppta kontakten med. Dessutom så gör FB mitt liv så krångligt ibland. Igår hade jag igen ett långt samtal med en indier som fortfarande inte kan fatta min ”rättkryssning”. Din felkryssning är för övrigt också roligt stand up-material, tycker jag. Det roligaste var att du svarade på min fråga. ***Fru Gårman tycker jag också är en konstig idé. Alltså att hälften av alla skyltar vid övergångsställena ska ersättas med nya skyltar där personen som går över gatan har kjol och långt hår. Finns det verkligen inga andra jämställdhetsfrågor som är viktigare att göra någonting åt än könsfördelningen bland våra trafikskyltar? ***Du sa för ganska länge sedan att du skulle skriva stand up om en forskare som du hade sett på TV. Jag fattade inte alls vad det var som var roligt med det, men du sa att det visst skulle bli kul. Har du haft med det i din stand up? I så fall har jag missat det. Det var för övrigt ett reportage om henne i min fackföreningstidning alldeles nyligen.

 • Ja, du tänker på utterspårare Mia Bisther. Jag har faktiskt gjort en liten grej där jag blandar och ger med namn som är udda och kul. Din förra arbetsgivare är med liksom några klassisk musik-utövare som har liknande namn.

 • Tyska turister… jag har tyvärr i hela mitt liv bott påplatser som drar till sig tyska turister… så även nu…”is this the lake?” ”yes, but there cows in there” nemoproblemo säger de och tältar vid vätterns strand ikohagen… eller mitt på en åker. En gång blev en hollänskdam mycket förtretad jag hon inte fick campa i min trädgård…

 • ELLER hur det är att gå o handla med någon totalt UTANlokalsinne… man tittar lite på ett paket mjölk o vips ärpersonen borta… ingen logik finns i dennes försvinnande…springa runt på ett ica supermarket o leta i 25 minuter…JEPP! O sen att få personen o gå rätt väg till parkeringen…

 • Å vad det finns mycket att skämta om…tonåringar tex! Herregud så snabbt en slags afasi drabbar dem. Ena dagen (när barnet är sisådär 12 år) går munnen som en symaskinsnål och man får veta allt vad som skett i skolan o allt vad alla sagt – det har man i regel inte bett om. I samma sekund de blir TONÅRINGAR slutar språket (och musklerna) fungera…ut kommer bara enstaviga svar ”Vart ska du gå?” ”Ut” (det fattar man ju själv eftersom de står i hallen) och de halvligger överallt där man ska sitta och hänger där man ska stå. Märkligt va? Klimakteriet är rätt kul oxå…jag menar det är en slags omvänd pubertet…man är lika trotsig och ilsken och man har fanken ingen lust att upplysa folk om något när de frågar och dessutom sitter man precis som man vill…

 • Det hade jag missat. Hade du med Annelies bror också? Björn Utter

 • Varför inte göra nåt på det här irriterande ni-tilltalet som glinen (läs 80-talisterna) pysslar med numera, i affärer osv…? De har uppenbart ingen aning om varför vi i Sverige bytte ut ni mot du, och tror att de är kontinentalt artiga när de säger ni till en person. Till och med jag, som inte alls var med under det gamla niandets tid, blir superirriterad på dem… I det ämnet finns lite fakta hos Magdalena Ribbing på DN Etikett, där kan du säkert låna. (Ribbingskan regerar, för övrigt. Hehe.)

 • Hmm, intressanta ämnen många av dem. En del har jag redan skämt på – niandet, tonåringar t ex, och de kan säkert byggas ut. Facebook och lokalsinnet är sånt jag får idéer till direkt så där går det helt klart att jobba vidare. Att prata om mig själv och olika jobb jag gör känns mera Jonas Gardell, sådant kan kanske passa bättre när jag föreläser.

 • Såg i tidningen i dag om att kroppen har en inre klocka och att man ska anpassa sig efter denna. Det stod att det finns en rätt tidpunkt för alla möjliga aktiviteter, som att lösa problem, träna, ha sex, ta en tupplur och till och med raka benen. Allt anpassat efter kroppens egna lilla dygnsklocka. Detta kanske du kan skämta lite om.Lycka till!Ps. Du var superbra i ”Parlamentet” i går.

 • Tackar, har inte hunnit se det än men ska försöka pricka en av repriserna. Din artikel var införd i AB idag ser jag. Hmmm intressant…

 • Det viktigaste då du underhåller är väl att du gör oss kåta?? precis som du hävdade på Kristallen. Striptease, har du provat det än?? Ett tips så gott som något…. Förresten undrar man ju hur torr på idéer man kan gå & bli om man måste fråga sina fans och bloggläsare om uppslag för komik då man själv påstår sig vara komiker?? Är det för att du ska ha någon att skylla på nästa gång du misslyckas?? Gör alla dina kollegor så?? Skulle inte tro det….. Om du likt Sissela kunde klara att skapa och bära upp en helt egen show baserad på dig själv, samt klara av att göra det med bravur, så skulle det vara storartat och beundransvärt. Men ska du fortsätta leva på att göra bort eller förnedra andra så kan det ju kvitta…… Den har vi hört förut.

 • Annica Gustavsson on

  Jag förstår inte MM. Misslyckas nästa gång? Påstår sig vara komiker? Babben är ju en av våra stora komiker (tillsammans med Sissela Kyle som jag också tycker är bra!) och hon skämtar ju och driver med både andra och sig själv med en härlig ironi och självdistans. Det finns ju dem som är väldigt medvetet elaka och dit hör inte Babben. Själv tycker jag om att resa (så mycket jag har tid och råd) och då händer det alltid kul grejor och man träffar roliga människor, det kan nog alla som reser intyga och där har du ett tips ifrån mig, Babben, fast det har du nog redan tänkt på själv! I mitt arbete så får vi ibland höra en och annan ”journalgroda” som från start inte var meningen att vara rolig men när man hör formuleringen så kan det bli ofantligt roligt! T.ex ”Patienten har fått en ny rullstol och ämnar åka till Eskilstuna med denna”!! Åka hela vägen till Eskilstuna i rullstol?! ”Patient med erektionsproblem. Har varit gift med samma fru sedan 1962. Besvärar honom mycket”!! Vad är det som besvärar? Frun kanske?!

 • Nu är du lite dåligt påläst Mia. Jag har gjort tre en-kvinnasshower som jag skrivit helt på egen hand och som har gått på turnéer + i Stockholm. Alla tre har varit helaftonsföreställningar med paus. Den första hade premiär redan -93, den senaste turnerade 2004-05. Alla tre har fått mycket bra recensioner. Sissela är visserligen en utmärkt komedienne men hon har däremot INTE skrivit sin show själv, utan tillsammans med Calle Norlén plus att hon har Thomas Alfredsson som regissör. Du har helt uppenbarligen ingen koll fastän du klankar och nedgraderar andra hela tiden. Det är ju lustigt att du hyllar Siss som generellt brukar vara 750 gånger giftigare än jag i personpåhopp om du nu är så känslig för det. Jag skiter i vilket. Du är förutsägbar som en fis efter ärtsoppan.

 • Jakten och hetsen att hitta på nya skämt och klura fram något som ingen tidigare hört har blivit helt absurd. Dagens komiker som inte har det som krävs eller fantasi nog att få ihop till sin egen komik kanske skulle se sig om efter en ny karriär istället för att snylta på oss bloggläsare. Jag tror inte vi blir mycket kåtare eller ens särdeles underhållna bara för att man addar en gotländsk dialekt på vad skit som helst. Att vara ful i munnen eller försöka sig på ett vulgärt språk känns bara plumpt och ovärdigt för en kvinna i Babbens ålder.

 • Du är inte bättre än ditt senaste framträdande Babben – i ditt platta fall Kristallen – vad du gjorde för flera decennier sedan är inte intressant 2008. Hoppas AB tittar in här i afton så de kan se hur du idiotförklarar din ”vän” och kollega Sissela och hennes senaste storverk. Precis som jag alltid sagt så lever du på att förminska andras varande eller prestationer och klarar inte ens av förklara eller framhäva dig själv utan att göra det på andra offentliga personers bekostnad. Missunsamheten och avundet ryker ur öronen på dig och jag är både glad och tacksam att du påvisar detta alldeles själv i din alldeles egen blogg. Stort grattis!

 • Kära MM! Det FINNS hjälp att få, tveka inte att ta den!!!!!

 • …NU vet jag vad SPAM är !!!

 • ..förresten, har du tagit upp bloggandet generellt någongång i standup? finns ju hur mycket som helst och hur många typer av skrivare o läsare att använda sig av. Många som för första gången får skriva och tycka till om ämnen som intresserar dom, familjedagböcker, deprimerade som skriver av sig, anonyma komiker, wannabee´s … jag allt ! jag skriver ingen egen blogg, men roar mig med att läsa många. Endel kanske man läser en gång och inget mer, och endel hamnar under ”favoriter” 😀

 • En blog är en log-on-journal, alltså att skriva dagbok offentligt online. Att be sina läsare om uppslag att förtjäna sitt uppehälle på är inte att skriva dagbok.

 • dessa satans vrålåk till barnvagnar, breda som lagårdsväggaro jävla skumma modeller, terrängdäck i storstan?? ochmammornas totala arrogans när de kör in vagnhelvetet i benenpå en och säger – oj jag såg inte…nä tacka fan för det medden stora vagnen. Ungen ser mest lidande ut… försvinnerbackom suffletten i allt krimskrams mammorna gladligendekorerar den med.Eller varför inte det märkliga modet bland unga killar sompromt ska ha jeansen hängande helst under skinorna, hårtfastspända med ett rejält skärp, sen går de och spänner sighela dagen för att inte tappa dem, detta mode kräver först ofrämst en vältränad bakdel och dels rena kallingar….eller fjortistjejernas fabless för ”knullrufs,idominsalva påläpparna o ögonfransar så påmålade att det är ett under attde kan hålla ögonlocken öppna.Gamla tanter som kommenterar ens utseende o tror att man ehelt döv för att man har ett par hörlurar på sig… muttraro sneglar på en….den där är säkert kriminell och bor iFittja… måste man klä sig i trista strikta kläder för attvisa att man läser vid universitetet??Babben…sätt dig på stan…du lär hitta 20 saker direkt somkan sätta igång funderingar på studs….Lycka till

 • Har i helgen varit på ”Må-bra-mässa” och fick en ide av en kompis när han frågade om det inte var en ”Må-dåligt-mässa”…rätt kul faktiskt!Om du vill läsa om den iden så välkommen på ewahjonet.blogg.se

 • Jag har den största respekt för Sissela och hennes arbete. Jag hoppas att din spådom slår in och att det blir ett storverk. Du kanske har sett en repetion och vet att det blir så? Däremot är det faktafel när du säger att hon skrivit showen själv och att påstå att jag inte kan bära en kväll själv. Är det nån som lever på att förminska andra är det du. F ö var inte mitt senaste uppträdande Kristallen, jag har gjort en rad gig sedan dess och med utmärkt resultat. Hur kan ett inlägg där jag berättar att jag redan sitter och skriver på mina egna idéer resultera i veritabla utskällningar för att jag inte orkar göra egen comedy? Livet är ett mysterium.

 • Till Paui: Just, det jag har faktiskt en färdig comedy-rutin om barnvagnarna. Den sitter i musikpärmen så jag brukar glömma att ta med den när jag kör ren stand up. Tror jag ska ta den redan ikväll! Må-dåligt-mässa känns som ett bra uppslag också. Jag har varit på flera mässor av samma sort och de är väldigt speciella, får klura på hur jag kan beskriva dem på ett kul sätt även för dem som aldrig satt sin fot där.

 • – Att (låtsas)-makarna Schulman hamnade i bittert bloggbråk igår, och vi utanför tullarna måste plåga vårt snabbögnande av rubriker med den värdelösa informationen. Letade febrilt över ”Vi har hela listan” över vilka C-kändisar som håller på team Alex eller Team Katrin. Suck, fy fan vilket jävla nyhetsinslag. Mvh Marie-

 • Helt udda ämnesförslag: gör nåt på Segways…? Du vet de här tvåhjuliga ”sparkcyklarna” som håller balansen och är motorstyrda. De ser för jävla roliga ut, man kan säkert göra nåt visuellt kul på dem (lite mim kanske? 😉 ). Kolla in http://www.segway.com – de finns också i terrängutförande (apropå vansinniga barnvagnar ovan), men vem skulle få för sig att dra ut i skogen med en Segway….? 😉 Att ha en så man slapp cykla till jobbet men ändå fick frisk luft vore ju däremot skoj, jag vet inte hur snabbt de går, men tillräckligt tror jag iaf.

 • Jag tror de är ganska snabba. Det kan finnas ett problem med dem att de inte är tillräckligt kända för att skoja med. Jag har nog bara sett en i skarpt läge och det var i Paris. De ser onekligen väldigt roliga ut in action. Ikväll körde jag den nygamla barnvagnsrutinen och tre nya grejer på USA-tema. Ett om flyttkartonger, ett om troslösa artister och ett om Arnold Schwartzeneggers uttalande om Paul Newman efter hans bortgång. Det här sista hade jag med ett tidningsklipp till, det kommer kanske att hålla någon vecka framåt. Nu märker jag att t ex skämt om OS är på väg ut, det är för länge sedan (typ en månad!) och känns gammalt.

 • Åh…en ”Må dåligt mässa”!!! En sån bara måste man ju arrangera. Har redan en kanonföreläsare i tanken… Jag tycker tvärtom det är superidé att Babben ber oss bloggläsare om hjälp till vidare arbeten…då kanske hon väljer några av våra briljanta idéer istället för att med berått mod fortsätta att år efter år trycka ner oskyldiga bönder, kollegor och andra samhällsmedborgare med sina vulgära och überplumpa påhopp i den så kallade humorns namn. Desutom känns det skönt att hon så öppet skyltar med sin snål- och girighet genom att vilja utnyttja sina fans välvilja till egen fördel, jag menar fatta vad pengar hon sparar mot om hon anlitat Norlén!Kanske sparar hon in så pass att hon kan ta sig råd att gå till frissan och fixa till den där gamla nerfallna Kristallenfrillan också. Och skämta om sig själv tycker jag abslout INTE hon ska göra, det är väl ändå meningen att det ska bli roligt och ska det bli roligt måste underlaget hålla måttet…och det vet väl de flesta hur det är med det i Babbens fall?! Så, ös på med idéer nu…så kanske den där gotlänningen kan göra rätt för de där priserna hon av nån oförklarlig anledning har möjlighet att stoltsera med hemma i bokhyllan framöver. Förresten, varför inte lägga ut bloggskrivandet på oss också? Vi skulle kunna ha nåt schema där vi varvar skrivande, fotografering av illustrativa bilder, kommentering samt presskoll och -tipsning. Skulle inte det va nåt?!

 • Ja, du kan försöka så gott det går att släta över och gömma undan dina elaka och avundsjuka ord om Sissela och som vanligt försöka peka anklagande på mig – men var och en kan själv läsa vad du uttalat här ovan. Dina ”översättningar och återgivningar” av vad jag skrivit är som vanligt fullkomligt förvrängda och jag kan bara beklaga att du lider så pass stor brist på självinsikt och ödmjukhet. Sedan är inte ”har ni bloggläsare något förslag på ämne ni tycker jag ska driva med?” inte detsamma som att ”jag sitter och skriver på mina egna idéer” – så att kalla dina skämt och monologer för ”egenhändigt skapade” och att du därmed skulle ”bära upp” något av det du gör överensstämmer därför inte med sanningen. Kom med NÅGOT EGET och våga presentera det PÅ DIN EGEN BEKOSTNAD någon enda gång istället ditt fega stycke! Och ja, jag är definitivt känslig för dina personangrepp på andra offentliga personer som du INTE har någon som helst rätt att uttala dig om här eller någon annanstans. Huruvida Sissela skulle vara ”750 ggr giftigare än du i personpåhopp” är verkligen inte din sak att avgöra eller säga något om – herregud, du skyr verkligen INGA medel då det gäller att hänga ut andra för att skydda dig själv och dina illa valda uttalanden! Inte heller begriper du att det är DU SJÄLV som på det sätter skadar just DIG SJÄLV, hur mycket du än försöker skylla ifrån dig på mig eller andra. Som sagt bara att beklaga sorgen.

 • Jag tycker att du ska skämta om Puckon som skapar sigalteregon på internet i syfte av att förolämpa andra utanatt ta ansvar…

 • MM, du som har koll, kan du tipsa mej om några snälla och roliga stå-uppkomiker som inte använder sej av dom här billiga skämten som alltid går ut på att förnedra och baktala andra? Någon som hittar på sina ämnen och skriver sitt material själv utan att fuska med hjälp från andra? Helst vill jag inte att dom ska skoja om andra människor alls eftersom det är människor som inte kan försvara sig mot dessa otäcka påhopp. Jag trodde mycket på Björn Gustavsson först. Han ser ju så gullig och rar ut men det visade sej ju att han är elak och driver med andra han också. Allra värst tycker jag att Jesper Odelberg är som driver med handikappade. Jag tycker att han borde veta bättre än att göra sej lustig över dessa stackars människor eftersom han är utvecklingsstörd själv. Och när jag går på stå-uppföreställning vill jag kunna sitta i lugn och ro på första bänken utan att riskera att bli utpekad som esnkild person av den på scenen. Varför måste den som uppträder tvinga publiken till någon sorts dialog när det är komikern som har betalt för att underhålla undrar jag? Det roligaste jag vet är komiker som skämtar enbart om sig själva och om sin egen person, det är vansinnigt underhållande och kul dessutom brukar föreställningarna inte bli så utdragna. Men dom är inte så lätta att hitta. Snälla MM hjälp mej!Ylva H, ja, jag gömmer mig bakom ett alterego men det är för att jag är rädd att Babben eller någon annan ska leta upp mej och utnyttja min person och identitet i något skämt jag inte tycker är roligt, man har ju läst så mycket om hur det går till i den där nöjesbranschen.PS. 😉

 • Hmmm… ”anonym” sök hjälp… det finns. Jag lovar… Jagtror du inte riktigt har hajat vad Jesper Odelberg o deandra gör. Mitt tips till dig är att hålla dig tillbarnprogram! Disney channel har många bra ”sitcoms” för desom inte kan se människor driva med sin vardag! 🙂

 • Ja, och tipsa mig om en komiker som INTE har bett om sina bloggläsares hjälp eller tips om material under de senaste sex månderna. Give me some namnes, babe!

 • Enkelt. Man kan ta vilket skämt eller ämne som helst i världen och PROJICERA DET PÅ SIG SJÄLV. Man behöver inte nämna någon annan (offentlig) persons namn eller peka på någon annan, man lämnar helt enkelt ut sig själv i skämtet istället. Babben borde skämtat om hur hon själv genom hela sin uppväxt bedrev tidelag med galtar och tjurar hemma i ladugården – istället för att peka på och hänga ut en stackars oskyldig bondpöjk som inte ens kan försvara sig gentemot sådana groteska personangrepp! Det finns allt utrymme i världen att förnedra eller anspela på sin egen person istället, Jesper Odelberg som kallade sig lindansare t.ex, en klockren projicering, självironi då den är som bäst! Att plocka uppslag ifrån dagsaktuella ämnen eller offentliga personers tillkortakommanden är absolut ok och vad de flesta komiker gör – men det gäller att förvalta orden och uttrycken väl och måste man vara så pass grov och förnedra någon i skämtet så får man banne mig ta och ikläda sig förnedringen själv! Babbens stora problem är att hon pekar ut alla andra, både på och utanför scenen – och oftast för att försvara sig själv och för att hon också efteråt inte klarar att stå upp för sina illa valda projiceringar på andra. Björn Gustavsson är ny, ung och oerfaren så om han trampar snett eller överdriver ibland så är det helt ok. Babben däremot är så pass gammal och gammal i gemet att det känns både onödigt och vissa gånger oförlåtligt då hon tar till alltför fula grepp och sparkar på folk som redan ligger. Man kanske kan skämta om precis ALLT, men det finns OLIKA SÄTT att göra det på, och det är det som gör hela skillnaden.

 • Jag tänker inte hjälpa dig ett j-a dugg Babben, du får jobba ihop ditt eget material och alldeles själv! Och klarar du inte av att låta bli att förnedra andra i dina försök att underhålla oss så ska du nog hellre låta bli – den som tar störst skada då du misslyckas är ju ändå du själv. Jag skulle skämmas om jag var du, suga ur fansen och läsarna på alla deras idéer och sedan stå och ta åt dig äran för allt material och alla uppslag helt själv?? Nej minsann, snyggare än så kan man arbeta som komiker! Har du slut på idéer och har tagit slut som komiker så är det bara att konstarera det faktumet. Har du ingen egen nisch eller eget material så är får du väl packa ihop och göra något annat med ditt liv. Räcker man inte till så gör man inte det, kanske är det den insikten du måste komma fram till??

 • Jag har lite fler ideér här… pensinärer… varför är deute kl 17.00 på en fredag på systemet? Posten… det finns alltid miljoners drifter med posten, texatt de ska effektivisera o således kommer dela ut postenflera timmar senare… effektivt? No sir…

 • ”MM”! Är du arg dygnet runt?

 • är du dum på riktigt?

 • hmm…många med liknande namn här…jag är dock alltid Nillan 😀 …och jag är bara dum på låtsas 😀

 • Det var ju fan också vad MM ligger i! Har du inget jobb att sköta, ingen man att klanka på, inga barn att fostra? Har du bara dig själv att försöka ta hand om? I så fall har du ett jäkla jobb framför dig! Jag tycker du ska försöka ställa dig på en scen själv och se hur jävla lätt det är. Att klanka på andra verkar lätt för dig iallafall. Skriv en monolog alldeles själv, framför den själv, ta ev kritik själv. Det verkar som att du vet precis hur det ska gå till, så gör det då för fan! Och efter det………uttala dig sen! För mig är du bara så jävla bitter och elak. ELAK!!!!

 • Vem ”Rookie” är vet vi ju allaredan och ett tips till dig är att: försök samla ihop material till en RIKTIG ÅSIKT innan du skriver här inne och tar upp plats med dina bittra ord. Vi klarar oss finfint utan dina svordomar och hetska utfall över ingenting!

 • Du MM, ingenting…………det är DU!Och vad dina tips går ut på på denna sidan vet ju allaredan

Leave a Reply