Uttern och Vättern

Mäkta tjusig utsikt över Vättern från hotell Gyllene Uttern. Jag satt som förtrollad och tittade på solnedgången igår kväll. Visingsö låg inbäddad i ett gyllene sken och när solen väl gått ned såg man den lilla färjan tura fram och tillbaka som en liten lysmask där ute på vattnet.
Vi har fått en strålande recension i JP idag (den ligger tyvärr inte ute på nätet, ni får bara tro mig på mitt ord) och det känns bra. Idag väntar Gagnef kyrka innan det blir ledigt över helgen.
Jag ska göra ett av mina sällsynta besök ute i Stockholms skärgård lördag söndag, är bjuden ut till en god vän. Det ska bli intressant att se om jag kan koppla av för en gångs skull, skärgård och båtar brukar göra mig väldigt rastlös i vanliga fall. Jag trivs bäst med fastlandet under fötterna. Men men… man är ju aldrig för gammal för att ändra sig 🙂

Share:

There are 10 comments on Uttern och Vättern

  • Att en person som är född och uppvuxen på Gotland (eller ?) känner sig otrygg om man inte befinner sig på fastlandet är väl ändå lite märkligt…? 😉 Ha en trevlig helg, avslappningen kommer säkert av sig självt, så länge du njuter av skärgården. Kram!

  • Jag kan bekräfta de strålande recensionerna i JP……

  • Nog är Vättern vacker alltid…fortfarande uppfylld av den fantastiska konserten igår har jag trallat runt i tillvaron mest hela dagen. Vete sjutton om det ändå inte var ”bättre förr”, åtminstone musikmässigt! Hiphop och Death Metal gör mig aningen rastlös, får en känsla av att de behöver hjälp när de står där och gastar. Är troligen för gammal! Tur är det! Ha en härligt avslappnande helg, det behövs ÄVEN när man är ”guds gåva till mänskligheten”.

  • Visst är Vättern en förtrollad sjö… bor ju vid dessstrand… 🙂 Härliga tider… Jepp Gränna är nära Ödeshög enhalvtimme med bil… 🙂 Gissar att det är fullt ös just numen att även denna kväll blir riktigt bra… Själv ska jagta det lugnt… halva dagen på djursjukhuset med en hund får en att bli trött! 😀

  • Det var verkligen en fantastisk recension i tidningen.Mycket välförtjänt!

  • Gotland känns inte som en ö när man väl har gått i land! jag är dessutom uppvuxen mitt på ön där det är flera mil till havet åt båda hållen.

  • Ja det är konstigt det där med vatten! Själv måste jag bonära något slags vatten. MEN att var ute PÅ sjön… no sie ebob… Titta på vattebn okej men inte sitta i en båt… 🙂

  • Jag är likadan! Friheten på sjön är nog bara skepparens. Man kommer ju inte av båten! Kontrollförlust – aaarghh!

  • Ack om det bara vore kontrollförlust som får mig att ogilla att vara ombord på en båt…då hade det hela varit en smal sak men det är det dessvärre inte! Nix! Det är själva elementet i sig…vattnet alltså som envisas med att röra sig åt olika håll på de mest oväntade sätt. Det bringar mig inte bara ur fattning (en svår sak) det får mig att anta en icke klädsam illgrön färg innan jag ingår en slags förening med relingen över vilken jag hänger med samma charm som en skurtrasa!!! Fast mark är min grej helt enkelt!!!!

  • Åh, jag älskar att åka båt! Tyvärr blir det alltför alltför sällan 🙁

Leave a Reply