Spöket i Åmål

Sol och fläkt och lagom varmt – nu börjar det likna sommar á la Babben! Har ätit både frukost och lunch på balkongen idag, men fick vika ner mig nu när det blåste såpass att det inte gick att läsa gotlandstidningen.

Apropå den stod det att hotellmogulen Magnus Wiman från Visby har köpt ett nytt hotell. Han började med två tomma händer och en ruin kan man säga, nämligen de tomma lokalerna efter Hansabryggeriet som hans far drev. Vi var ett gäng som startade en teater i porterkällaren, medan han sten för sten började renovera och bygga om – själv- i ett annat hörn av lokalerna. Nu har Bryggeriteatern blivit länsteater och Wimans gamla lokaler blev till Strand Hotel i Visby. Dessutom äger han Solhem (där jag jobbade som diskare i flera år på 70-talet) och driver typ vandrarhem i gamla ålderdomshemmet Göransgården.

Hotellet han nu införskaffat ligger i Dalslands enda stad, Åmål och är stadshotell där. Jag bodde där för många år sedan, och den natten glömmer jag INTE. Jag tror jag var ensam gäst på hotellet och direkt när jag kom in i den tomma mörka receptionen på kvällen efter mitt gig kände jag kalla kårar. Fort upp på rummet, tända alla lampor och ringa hem till maken. Jag lät tv:n stå på när jag somnade för att ha sällskap.

Nästa morgon frågade jag tjejen i repan om det spökade på hotellet. Jajamensan, svarade hon, de hade ett spöke av vita-frun-typ som bodde i matsalen.  Som om jag inte redan hade märkt det….

Share:

Leave a Reply