Schlager del fyra

Ikväll var jag supernöjd med utfallet. Mina två favoriter gick till Globen och Sanna till AC. Precis som någon skribent sagt i veckan var det hög igenkänningsfaktor på nästan samtliga låtar ikväll, somliga har plagiatvarning.

Magnus Uggla: En typisk Uggla-dänga med satirtext och allsångs-ooande. Snygga uniformer och formationer på scenen. Uggla såg glad ut!

Emilé Alzar: Charmig kille och ganska bra låt. Han var för orutinerad (och okänd) för att gå vidare dock.

Sanna Nielsen: Klassisk schlagerrefräng men versen var på tok för låg för att hon skulle kunna göra den snygg. Hon har en fantastisk natur-röst och det här var den bästa stylingen på henne hitintills.

Caroline af Ugglas: Carolien spretar i uttrycket med kort glitterklänning, morfarskalsonger och platåstövlar. Låten lät lite Van the Man tack vare blåset och var ganska cool men inget för ESC.

After Dark (får de heta så när bara en kille är där?!?): En genuin låtstöld från Village People. Kvällens längsta ben och kortaste klädsel men hade inte samma catch som La Dolce Vita utan det lite fånigare onani-temat.

Sarah Dawn Finer: Det här blir troligen hennes genombrott och helt välförtjänt. Inte så stor scenshow kanske men fin röst och närvaro. Stillsamt stylad med en lite orörlig nederdel på kappan tyvärr – men en av mina favoriter ikväll.

Verona: Kvällens kalkon. Häftig italiensk intonation, men gud så stel och hämmad hon var på scenen och låten är inget jag kommer att ladda hem från nätet.

Andreas Johnsson: Min favvo-artist förra året och han var lika bra i år men låten är en ganska exakt kopia av en äldre befintlig låt vilket tyvärr drog ner slutintrycket. Jag var inte heller lika förtjust som Christer Björkman i skinnkostymen. Men en stabil insats och välförtjänt vidare i final.

Snart vet vi hela startfältet och efter Nyköping ska jag spekulera lite i vem/vilka jag tror tar hem rubbet.

Share:

There are 5 comments on Schlager del fyra

  • Jag är helt såld på Caroline af Ugglas – vilken röst och vilken tjej! Men i dessa sammanhang har hon inget att hämta, det passar inte riktigt in. Andreas tar hem alltihop och gör han det tror jag att han får bra placering i the grand finale. Han har en närvaro som få rår på och låten är enkel och fastnar snabbt. Men vilken tur att Christer Lindarw inte gick vidare, vilken pajaslåt!

  • Douglas Söderlind on

    Jag gillar alla som kan och törs och vill sticka ut,därför böjer jag en tumme för Caroline af Ugglas.

  • Jag tycker Sarah var klart bäst. After Dark kändes lite Go West med Pet Shop boys… /Annahttp://massablaj.blogspot.com

  • Jag spelade in det men videon åt upp bandet så jag ska kollapå reprisen strax.

  • Mina topp 10 skulle bli Sebstian, The Ark, Nanne, Sarah DF, ANdreas Johnsson, Sonja, The Attic feat. Therese, Andreas Lundstedt, Tommy Nilsson och Magnus Carlsson i andra scenkläder och med kören separerad från hans falsett.

Leave a Reply