Rån och andra kex

Var in på banken i dag eftersom jag har sålt bra med böcker och burköppnare de senaste föreläsningssvängarna och jag gillar inte att ha kontanter hemma även om jag har kassaskåp. Stegade därför in med dagskassorna på min bank och la upp pengarna plus insättningslapp i kassan. Kassörskan blev jättestressad. Hon flackade med blicken, var tvungen att ringa ett samtal och bad mig per omgående lägga ner pengarna igen i penganecesseren jag haft med mig.
Sen fick jag vänta tills min personliga bankkvinna en trappa upp hade tid att ta emot mig och sätta sig ner med mig och räkna igenom alla tjugor och 50-lappar och få se kvittenser på försäljningen.
Jag förstår att det är åtgärderna mot pengatvätt som kickar in här, men det kändes ändå väldigt förbjudet att ens komma in på bankkontoret och ha pengar med sig. Som om det vore ett rån – fast tvärtom. Lustig tid vi lever i.

Haft en intensiv dag där jag lycktas få gjort väldigt mycket, nu ska jag vila en stund innan jag går och tittar på Özz Nujen i kväll!

Share:

There are 5 comments on Rån och andra kex

 • Och vilken avgift fick du betala för kontanterna.

 • Har inte kolla lappen, det var hur som helst värt det.

 • Hej, oj vilken sida jag hittade, cool sida, cool kvinna.
  Hälsningar från en annan cool tant, i alla fall emellanåt. Från de djupa skogarna i norr säger jag hej hej….//Esterii

 • Du är klockren Babben 🙂 Kan höra din gotländska dialekt när jag läser dina inlägg din dialekt är så skön. Har nyss lyssnat på din bok och den var jättebra fick mej många goa skratt.

 • Men har du inte hört?
  VANLIGT folk är inte välkomna på banken längre, extra illa omtyckt blir man om man dessutom är så ofin att man har kontanter med sig!!!
  Jag gav upp det där, så jag strosar in på lilla ICA butiken ”vägg i vägg”, där ger jag dem min dagskassa, 20 sekunder senare har jag pengarna på kontot!
  hemma för jag över pengarna till det slutgiltiga kontot, det tar, högst, 30 sekunder.
  Vad det kostar?
  Nada!
  Om de blir sura?
  Inte alls, de BEHÖVER min växel, de får annars BETALA för att få den levererad!!!

  Konstig värld man lever i, JA!

Leave a Reply