Premiären av expeditionen avklarad!

Ursäkta min tystnad, det blev väldigt mycket att fixa, skriva, testa och plugga in till premiären i torsdags. Den gick av stapeln i Fårös lilla fina bygdegård som fylldes till bredden av publik. Ute slet blåsten i skogen, men inomhus var det varmt och en fantastisk stämning.
Resten av de fyra följande föreställningarna gick i samma anda. Fullsatt, otroligt roligt och – tja mysigt tror jag bäst beskriver stämningen hitintills på turnén.
Denna vecka besöker jag fyra ställen i Östergötland. Det säljer bra, men finns fortfarande lite biljetter till alla, Ydre, Skänninge, Mantorp och Ödeshög. Januari är en bister månad att sälja nöje så det är över all förväntan ändå.
Den nya stand up jag jobbat fram och testat på Norra Brunn under januari känns fräsch och rolig att knöla vidare med inför publik. Det vanliga är att det man hittade på från början skarvas till och förbättras efterhand för att till slut bli den där pärlan man polerat blank. Och då är det dags att börja på nåt ytterligare nåt nytt.
Det hör till stand up att varken du själv eller publiken får bli uttråkad, det är därför jag älskar att jobba med det.
Vi ses där ute i Sverige!

Share:

There are 3 comments on Premiären av expeditionen avklarad!

 • Jag undrar om det känns speciellt att uppträda inför” hemmapublik”?
  Jag misstänker att det känns annorlunda men skulle vilja veta hur.
  Ha en fortsatt trevlig turne’!

  • Ja, det är absolut speciellt – på ett bra vis. Jag tycker t ex att jag kan prata på mycket mer på Gotland eftersom publiken uppfattar vad jag säger mycket enklare eftersom alla kan gotländska.
   Sen har jag samma referenser som många i publiken, det räcker med ett ögonkast eller en min så vet alla vad jag menar.
   Vissa skämt om t ex sommargäster och turisternas uppförande är också lätta att ro hem och kräver ingen förklaring på samma sätt som i ett område som kanske inte har så många turister.
   Sen är det ytterligare nåt i luften när jag gigar hemma – en oerhört positiv energi mellan mig och publiken kanske? Den finns inte bara på Gotland men det är extra mycket där.

 • Tack snälla för ditt svar. Då fick jag bekräftat det jag trodde.
  Ha det gott fina du!
  Solbritt

Leave a Reply