Politik – nya snackisen

Precis när man var färdig att dödförklara politiken så fick den ett enormt uppsving efter valet. Överallt diskuterar folk valresultatet och SD:s intåg i Riksdagen. Och alliansen räknar röster och håller tummarna.

Men man måste ju jobba också, i kväll har jag varit i Uppsala, det var den första kvällen av två på den klassiska jazzklubben Katalin. Just nu har jag ganska hög ambitionsnivå med musiken, testar i snitt en till två nya låtar varje gig och i kväll sjösatte vi ”Ett glas öl” (som jag sjöng till stort band på Demokratifesten) och ”Cry me a river” som jag har gillat länge men inte sjungit innan.  Det blir fler och fler svenska låtar på repertoaren, och jag letar vidare. Har ni tips så på jazziga bra svenska låtar så posta dem nedan!

I kväll har också ”Välkommen åter” haft premiär på fyran. Ska bli spännande och höra vad serien får för mottagande. Och ni som missade Katalin idag – i morgon får ni en ny chans!

Share:

There are 12 comments on Politik – nya snackisen

 • Tittade på premiären av Välkommen åter och skrattar fortfarande – jättebra gjort!! ”Är det nån som kan stayin alive här” och ”Glöm inte falsetten” är nya favvocitat!

  Det är också väldigt kul att komik-tjejerna får stå i ensam produktion äntligen:)

 • Babben – jag gillar verkligen din hemsida. Sexig är väl att ta i, men otroligt läcker.

  Jag gillade också serien och du var bäst.

  Hälsningar ett stort fan. Förresten, min mamma älskar också dej.

 • Jag syntes som statist i detta avsnitt, satt i bakgrunden av Anna Blombergs scen, när hon pratade med praktikanten i lunchrummet!:))jag dyker upp i fler avsnitt!!

 • Oj, då måste jag kolla igen! Jag har det på dvd.

 • ahhh nice he he, jag har en grön skjorta och sitter och ”snackar” med en kollega och så dricker jag ur en liten vit kaffekopp..och detta ser man i bakgrunden 🙂

 • Hej, Babben!!

  Så roligt att kika på detta roliga nöjesprogram!! Keep going!!
  Äntligen något å se fram emot ”Välkommen Åter”!!!!!!

  / Sanna

 • Lite låtar – ska det vara färska eller äldre modell tro?
  Något som svänger gott om man stuvar om dem är faktiskt valser, hör och häpna. De går över i go swing (1-2-3&4) så det vore väl fränt att göra om några gamla örhängen? Annars är tips att söka på Spotify på gamla klassiker, finns många gamla bortglömda låtar som kan behöva tas upp och piggas till lite. Povel och O Törnqvist har också en uppsjö av låtar som faktiskt är otroligt goa med rätt arr.

  Cry me a river måste ha passat som hand i handske med din röst! På tiden att den kom med 🙂

  Trevlig helg!

 • Bra tips, jag ska kolla upp lite valser. Visste ni att ”Stockholm i mitt hjärta” var en vals från början?

 • lillemor almgren on

  du är verkligen en energisk tjej hoppas bara du orkar!!

 • Ja – jag hittade den versionen av SiMh på en av Lasses CD när jag letade musik till mina Oldies som jag kör rytmikträning med (www.rgrm.se) men jag tror TV-versionen är bättre 🙂 Busted – en annan gammal goding som finns i många olika versioner. Johnny Cash och Ray Charles gör den ju båda i vals, gäller bara att få bra sväng i det hele som får goare stuk på’t = Charles för min del. The Blues Band gör en go version på Spotify. John Conley gör den i en 2step verison. Men som sagt, är det bara en bra melodi i ”bônn” kan man leka rätt så mycket.

  Var på ett lokalt showband igår http://www.starboys.se som är från Karlstad (Björn Starrin och Johan fr Bröllopsfotografen och Smala Sussie är med bl a) och de gjorde en parodi på Dansband som The Banana Splits … fniss. De spelade i baktakt på ett sätt som man måste vara jäkligt musikalisk för att klara av. Så idag är man upprymd av en härlig showkväll. Det var en välgörenhetskväll för Djurens rätt och det gjorde ju inte saken sämre att kunna bidra till deras verksamhet, samtidigt som man fick en suverän underhållning.

  Ha en bra söndag!

 • Busted kör jag redan, jag har gjort en egen text till den efter att ha hört Peter Carlssons översättning – Utbränd, men texten var så manligt berättad att jag gjorde en egen variant. Kör den med min trio ibland.

 • Ja den är bra! Han och frogsen är suveräna. Längesedan jag hörde dem nu.

Leave a Reply