Pack mammas kappsäck

Leva i kappsäck hör jobbet till när man är frilansare. I höst blir det mycket Gotland för min del med början på måndag. Sju gig med Göran Fristorp plus eminente pianisten Hansa Berg Beijer runt hela ön är verkligen nåt att se fram emot.
Men först ska jag och min kvintett giga på lördag på MälarhöjdensFriluftsteater. Jag har aldrig varit där men det ska tydligen vara en helt magisk plats en fin sommarkväll och yr.no lovar både uppehåll, solglimtar och hela 18° i luften – man får tacka och ta emot!
Vi kommer att stå under tak och spela men det är aldrig roligt att titta ut över en halvdränkt publik. Jag minns när jag spelade med min dåvarande trio Fredriks Vänner vid Alstermo Herrgård i Värmland. (Låter namnet bekant kan det bero på att det var Frödings familjegård) Det skulle firas med ett ambitiöst artistprogram att denne Fröding fötts för 150 år sedan.

Vi spelade sist. Det jag minns är följande:
Regnet. Det var envist.
Publiken. Inte många, men ännu envisare.
Myggen. Många och absolut envisast av alla.

Shit, det var så mycket mygg i luften att jag nästan inte vågade andas av rädsla för att dra in en eller två och få ner dom på stämbanden. Då blir det tvärnit kan jag säga.
En kvarstående sak från den här kvällen var att vi spelade ”Lars i Kuja” för första gången. En dikt av Fröding som Sven-Ingvars sen gjorde en ganska dyster tonsättning av till sin Frödingskiva.
Jag gillade texten och bestämde mig för att hotta upp melodin lite genom att göra om den till jazzvals.
Det blev så himla bra! Så bra att den fortfarande ingår i min ordinarie repertoar. Alltså kan ni få höra den både i Mälarhöjden och på Gotland de kommande konserterna.

Share:

There are 4 comments on Pack mammas kappsäck

Leave a Reply