Oj, nu var det länge sen..

…jag skrev här. Ni som följer mig på Facebook, twitter och Instagram vet att jag varit iväg på min resa genom Östeuropa och Balkan nu och att jag har fått se och uppleva massor av inspirerande saker.
Om jag ska lyfta fram några särskilt så får det bli:
Giget jag gjorde på engelska i Warszawa. Det gick riktigt bra.
Bratislava, huvudstad i Slovakien, var en positiv upplevelse, väldigt fin innerstad.
Att Balkan hade så vacker och omväxlande natur! Dit återvänder jag gärna.

Men flyktingströmmen då, tänker du kanske, du måste ha hamnat mitt i detta på din resa. Det gjorde jag men det var knappt märkbart. Visst fanns det en liten tältstad i parkerna runt centralen i Belgrad, men den tömdes successivt de dagar jag var i stan. Det var också en mindre försening på 1,5 timmar när vi skulle åka mellan Zagreb och Slovenien och vi fick byta buss mot tåg första biten över gränsen, i övrigt tror jag respektive myndigheter har hållit ihop flyktingarna och gett dem gemensam transport genom sina länder på väg norrut.

Jag är väldigt glad att jag kom iväg och hann se så många som tolv länder på de 28 dar jag var ute. Många av mina fördomar kom på skam – visst är det uppiggande! Jag har inte känt mig hotad eller utsatt nånstans egentligen och det har gått bra att ta sig fram med engelska, tyska och fransk/spanska med italienskt uttal. Och wifi finns precis överallt, på hotellrummet, bensinmacken och ibland även på bussen.
För en gångs skull tog jag med mig lite adresser och skickade riktiga vykort från några ställen. Som en mottagare sa: Jag älskar vykort – det är som en kombination av instagram och twitter med bild på ena sidan och text på den andra – fast på riktigt.

Share:

There are 5 comments on Oj, nu var det länge sen..

  • Hej! Jag tittade in här för första gången på mycket länge och såg också att det var ett bra tag sedan det skrevs något här. Verkar som FB varit mer aktuellt. Det har varit kul och intressant att följa din resa och få dagsaktuella skildringar från verkliga livet. Det verkar som du haft det bra och även kunnat pyssla om dig lite med massage och gott kaffe. Hjärtligt tack för att du bjudit på så vackra och informativa bilder! Och text och berättelser från det du sett och upplevt!

  • …Välkommen tillbaka!!

  • Grattis på födelse- och namnsdag ! Det var kul att följa din resa i Östeuropa och Balkan. Själv är jag stor vän av Kroatien samt deras invånare. Man är välkommen men inge ”pjåsk”. Hälsningar från Tåsjödalen och Kristin

Leave a Reply