Oh nej! Ola fuskar!!

Men såg ni Blue Collar Comedy tour igår sent på SVT 1? Vilken bra film. Fyra ståuppkomiker i sitt absoluta esse hemma i Södern. Jag skrattade så högt åt Larry The Cable Guy att mitt sängsällskap vaknade. Hans skämt om att syrrans häst hade brutit benet så att han hade varit tvungen att skjuta den, så nu hade den både brutet ben och en skottskada var så underbart brutalt att jag fullkomligt bröt ihop. Och så hans oskyldiga min när han frågar publiken
-Vet NI varför man måste skjuta dem när de har brutit benet? Det hjälper ju inte….
Körslaget har gått i mål i TV4 och nu höjs röster för att Ola har fuskat eftersom han har tagit låtval, arrangemang och i vissa fall koreografi från en manskör i England som tävlat i deras variant av Körslaget. Last choir standing.
Kan man kalla det fusk? De har ju inte precis mimat till den andra körens sång? Om det hade rört sig om en kompositörs eller arrangörstävling hade det såklart varit fusk att stjäla så här men inte i det här fallet.
.Alla körerna har varit duktiga i år det lilla jag sett, men när Olas kör sjöng Robbie Wiliams Angels reste sig samtliga hår på kroppen. Helt outstanding bra.När jag nu kolla in originalkören i England när de gör samma låt tycker jag den svenska är bättre, har bättre harmoni mellan rösterna, sjunger rakare utan för mycket vibrato så att klangerna blir rena. Och de har snyggare tenorröster.
Men fusk är det inte. Klippen från tävlingar i andra länder ligger ute på nätet för alla att titta på. I sånt fall är det väl fusk när deltagarna i ”Idol” sjunger nåt som har varit med i Mauritanska Idol också?
Kolla klippen med de olika körerna, vilken gillar ni bäst?
Only men aloud! med Angels
Tema Ola med Angels

There are 2 comments on Oh nej! Ola fuskar!!

  • Halkade in programmet med komikerna när jag kom hem, hur kul som helst.Lewis Black som jag såg i våras skulle behöva åak med dem. Har var urbota trist, tycker jag.Körslaget då. Jag var i publiken de två sista gångerna och Olas kör kan verkligen sjunga, det var sån stämning i TV-studion. De var värdiga vinnare är allt jag kan säga, sen får tidningarna skriva precis vad f’n som helst.

  • Jag sänger som Sniff i Mumintrollen: LÖÖÖÖÖJLIGT!Aftonbladet har nyhetstorka!Jag är personligen verkligt förtjust i manskören frånCardiff för jag gillar deras tenorer.Men jag tycker att Olas kör o den kören är uppbyggda påolika sätt så det går inte riktigt att jämföra. Båda gjordeAngels så sjukt bra och jag kan faktiskt inte välja förtrots att det är samma låt o likt arr så är det två olikamusik upplevelser.Tilläggas bör att team Ola sjöng låtar som Only men aloudinte sjungt över hvudtaget.Så löjligt av aftobladet för bästa kören vann så enkelt ärdet… 🙂

Leave a Reply