Nu börjar trippen ta form

Jag har inte så många timmar för mig själv i NY eftersom jag ska dit på ett bröllop där vi har aktiviteter  varje dag tillsammans, men det blir nog ett besök på MOMA eller Metrolpolitan Museum of Modern Art och kanske en spatsertur i Central Park och så ett rejält varuhus.

Vädret ska tydligen vara mäkta lynnigt så det gäller att ha allt från polarställ till sommarkläder med sig har någon tipsat. De dagar som är kvar innan avresa ska jag curla hem lite mat till dottern, ackordera ut Socker till dagmatte och fixa det sista.

Socker fyller för övrigt 10 år idag, gamla hedersgumma. Hon fick en dålig start på livet med sjukdomar och elände, men det har hon tagit igen med råge. Varje morgon står hon och trampar ivrigt nedanför min säng när klockan har ringt och ser till att jag vaknar. Om hon tycker att jag är för seg går hon självmant och hämtar tidningen åt mig, då vet hon att jag blir glad. Det är hennes jobb, men i vanliga fall gör hon det på kommando.

Har ni några partytrick ni har lärt era husdjur?

Share:

There are 4 comments on Nu börjar trippen ta form

 • Ja du…
  Katten som för övrigt heter Mio brås nog på MIG, för hon har själv kommit på hur hon skall öppna kylskåpsdörren…!!!
  När jag hade akvariet (typ större än badkar) var hon (tyvärr) JÄTTEDUKTIG på att fiska! Katter skall ju enligt böckerna INTE tycka om vatten, men den katten har inte läst de böckerna…
  Lärt Mio något? Nä, hon är som jag autodidakt och TOTALVÄGRAR ta regi…

  PS: lämna sommarkläderna hemma, det kan du ju lätt shoppa OM du behöver några, och det vore inte fel att komma hem med lite snyggt som inte ”växer på träd” här hemma, eller?

 • Mina katter har lärt mig en massa bra tricks, som att sätta på vattenkranen på kommando (vatten som varit i skål mer än 30 sekunder är äckligt). Jag kan också öppna dörrar och servera kattmat när jag blir tillsagd.

  Fanny har för övrigt varit hos mig varenda sekund sedan jag kom hem från sjukhuset. Hade hon inte varit så gullig skulle jag blivit lite irriterad på henne vid det här laget.

 • Ja, katter är ju speciella har man förstått. Det finns ett gammalt talesätt eller om det är ett citat som går ut på att ”hundar har husse och matte, men katter har betjänter!”

  • Haha, PRECIS så är det, det är inte klokt egentligen vad lätt de ”utnyttjar” en för att få som de vill…
   Men de skall ha en eloge de små liven, de är riktigt duktiga på att njuta av livet, helt utan ångest och dåligt samvete dessutom…

Leave a Reply