Idrottsgalan i Visby

Det mesta av Gotland idrottsliv (förutom travfolket som hade separat gala samma kväll tyvärr) hade samlats på kongresshallen igår för att dela ut priser. Jag var kom-fram-och-säg och spetsade statyetterna med stand up och dessutom var rockpianisten Kingen där och körde fantastiskt svängig musik från början av 60-talet.

Vi hade repat in en låt tillsammans också, men eftersom många var mer pratsugna än vi hade räknat med bland prisutdelare och pristagare strök jag ner mig själv en aning, en för lång gala vill inte jag leda…

Efter galan tassade jag över till en av mina väninnor som bor i närheten. Vi har känt varandra sedan mitten av 70-talet då vi jobbade tillsammans på turistbyrån som låg i Burmeisterska huset. Vi två har umgåtts genom åren, och de senaste 10 åren har även en annan jobbarkompis plus vår f d chef – som nu närmar sig en aktningsvärd ålder – sett till att träffas och dricka te och prata när jag är nere på ön.

Vi blev sittande till halv fyra och samtalet böljade mellan intressanta böcker och författare ( en till i gänget avgudar John Berger precis som jag) till dödsfall i familjerna senaste året.

Det blev inte jättemycket sömn, jag skulle med 12-planet men jag känner mig ändå väldigt avstressad och utvilad efter en sån här äkta prat-natt.

Share:

There are 11 comments on Idrottsgalan i Visby

 • Jag är en lycklig ägare av 16 Billy bokhyllor, alla fyllda med böcker…! Men författaren DU tipsade om (tack för det) har gått mig HELT förbi. Vad ROLIGT, då har jag MINST en författare kvar att ”upptäcka”!
  Ponera att jag vill läsa EN av hans böcker ”innan jag dör”, vilken skall jag då välja? Eller skall jag välja flera för att få en ”korrekt” bild av vad som utmärker just HONOM? Förslag mottages tacksamt.
  *NYFIKEN*

 • ”Till bröllopet” tycker jag mest om. Han finns på biblan, men är svår att få tag på på svenska i övrigt. Antikvarie-nätet är ett tips.

  • TACK!
   Typiskt nog hittar jag bara 2 på svenska på Adlibris (inte den du rekomenderar naturligtvis). Skall kolla i världens gulligaste/bästa (överdriver!) antikvariat i Oslo nästa gång jag är där, jag kan ju lika gärna läsa boken på norska/danska om jag inte hittar den på svenska, men knappast ha behållning av den på engelska… 🙁

 • På antikvariat.net finns ganska många på svenska. Se upp med de danska och norska titlarna, de låter svenska ibland. Men t ex kan du köpa ”Till bröllopet” där plus hela triologin ”Gräs och rötter” Syrén och Flagg” samt ”En gång i Europa. Där finns också boken med den underbara titlen ”Och likt fotografier, min älskade, våra ansikten snabbt förbleknar”. Jag gillar också ”Rum 19 och andra berättelser” som består av korta impressioner på en-fem sidor om människor han mött, kända som okända.
  Men som sagt, biblan har säkert ganska många av dem. ”G” brukar de ha, den är ett slags historia om Don Juans liv.

  • SERIÖST, jag får OCKSÅ skaffa läsglasögon, för jag fattade inte att du menade antikvariat på Internet… *SUCK*
   Kollade lite ”här och där” och hittade ”Bokbörsen”. Vet inte om jag skall tacka dig ELLER säga några fula ord, för nu är jag ÅTSKILLIGA hundralappar fattigare och det trots att böckerna kostade mellan 19-90 kr…
   Att böckerna är på norska/danska stör mig inte annars, (fast nu bidde det svenska), för jag har inte svenska som förstaspråk så att säga. 😉 Det är därför (bitvis) jag stavar som en kråka med spasmer…!!!
   Tack igen för boktipsen, JÄTTEROLIGT med nya erfarenheter!

 • Pratnätter är de bästa!

  På tal om böcker så har jag precis skaffat ”Fågeln som vrider upp världen” så jag kan följa med i bokcirkeln. Men vad tjock den är! Och pyttesmå bokstäver. Mycket bok för pengarna skulle man kunna säga…

  • Åååå, lyckliga du som har 300 sidor ren njutning framför dig! Det är UNDERBART att veta att man har en härligt tjock bok liggandes och vänta på sig på nattduksbordet! 1000 sidor eller mer är bättre än…öh…nåja. Kanske inte riktigt, men du fattar!? 😉

   • 741 sidor!

    Plus ett par andra böcker som råkade slinka med när jag ändå var på Bokus. Ska ta mig an dem så fort jag är klar med Povel Ramel.

    • Hmmm, varifrån kom 3oo sidor? Jag får inte bara skaffa läsglasögon, jag får hålla ett öga på min galopperande senilitet också tydligen!
     Illa!
     I vilket fall så har du en HÄRLIG ”resa” framför dig, så trevlig resa.

 • Ja, jag fick kasta in handduken och läsa den med läsglasögon.
  Vi läser 150 sidor åt gången, ett grundtips. Till den 21 mars har vi alltså bara läst så många, och pratar utifrån det vi vet då.
  PS Dina filmer las på lådan idag, det har varit lite hektiskt som du vet, men nu är de på väg. DS

 • Tack snälla du! Ser fram emot paketet. 🙂

Leave a Reply