I survived my first Bokmässa i Göteborg

Ojojoj, det var intensiva dagar i helgen när jag besökte min första Bok och Biblioteksmässa någonsin. Jag inledde med att dela ut Pocketpriset till de bäst säljande pocketböckerna de senaste 20 månaderna (bara fyra som INTE var kriminalromaner!) och sedan åt jag och min förläggare Susanne en god middag på Fond. Lustigt nog satt hela ”fiendelägret” från Bonniers där och hade förlagsfest, men det kunde ju inte vi veta. Vi brydde oss inte heller, vi hade massor att prata om.

Under lördagen hade jag två kortare framträdanden med tillhörande signeringar. Den ena hade förlagts till Ullevi och vi travade runt hela arenan innan vi hittade rätt dörr. Lyckades klämma in ett besök på Galleri 1 också i en annan del av stan, de har alltid intressanta utställningar, denna inget undantag. På kvällen var jag helt slut så jag undanbad mig förlagsmiddagen och laddade i min ensamhet på hotellrummet för att komma utsövd och pigg till dagens tre uppdrag.

Miniseminariet blev smockfullt, många hundra kom för att höra mig berätta om mig själv och boken och det sa bara swosch i bokhögen efteråt, sålde säkert 50 bäcker på ett bräde. Lite trögare i Bokus-bussen utanför, men vi hade trevligt ändå och jag gjorde en intervju som de kommer att lägga ut på webben.

Slutligen hade jag och Susanne ett samtal i montern och signerade sedab en lång kö av köpare, plockade ihop alla böcker jag fått och bytt till mig (det blev en ”heavy”-lapp på väskan på flyget) och åkte hem trött men nöjd.

Eftersom den här veckan har varit så arbetsintensiv såg lägenheten ut som en krigsskådeplats så jag håller på att rensa upp nu så att det ska gå att städa här i morgon.

Share:

There is one comment on I survived my first Bokmässa i Göteborg

  • När jag började fundera på att göra en bok så blev jag ”varnad” av en kollega. Om du ger ut en bok måste du skaffa några extra bokhyllor för alla böcker du byter till dig. Man är mycket mindre nogräknad när det gäller bytesböcker än köpeböcker. Och så fick jag låna en trädbok på finska som han fått genom just byteshandel…

Leave a Reply