Grattis alla kvinnor!

Då var det kvinnodag igen, och jag hoppas att ni har det bra och blir firade ordentligt, ni som är kvinnor (eller känner er som en). Jag smygstartade mitt firande på Hamburger Börs igår tillsammans med ett 15-tal komiker som körde ett tjejrace på scenen. Det blev en minnesvärd kväll, några nykomlingar var också med och de gjorde verkligen bra ifrån sig. Det känns skönt att återväxten finns även på spinnsidan.

Idag åker jag in till Radionhuset och gör en intervju som känns lite pirrig. Man drar frågor ur en tombola och det är alltså rena lotteriet vilka frågor man får upp.  Man är ju lite kontrollfreak och tycker inte om överrraskningar, men samtidigt så är livet en happening,  och det gäller i allra högsta grad mitt.

Jämställdheten finns det fortfarande mycket att göra med här hemma, men en sån här dag vill jag också uppmuntra er att rikta blicken ut i världen och kanske göra någon lite sak för en kvinna i ett annat land som har det ännu tuffare än de flesta av oss i Sverige. Genom att handla träd i VI-skogen (länk längst ner på sidan) eller gå in och skänka pengar till husdjur eller brunnsborrning ger ni garanterat en syster i ett annat land ett bättre liv. Gott så.

Share:

There are 2 comments on Grattis alla kvinnor!

 • Jag gjorde som jag blev tillsagd och köpte ett träd.

  Jag har även två fadderbarn genom Barnfonden, en pojke och en flicka i Uganda. Särskilt flickan, Joyce, är väldigt flitig med att skriva brev till mig och hon är så lycklig över att hon nu får gå i skolan. För ett tag sedan skickade jag också lite extra pengar direkt till familjen och då köpte de en säng och en madrass till henne. Det hade hon inte haft tidigare.

  Det känns bra att kunna göra en insats, samtidigt som man själv får en tankeställare.

 • ”När Babben, talar, då lyder man!”
  Gammalt jungelspråk!
  Har du kollat Rysslands bidrag till melodifestivalen apropo kvinnor kan/kvinnodagen?
  Helt sannslöst kul/konstigt! Tror du skulle gilla det!?
  Kolla på youtube eller i bloggen, jag länkade dit kvinnodagen till ära. 😉

Leave a Reply