Ett slut och en början

Sitter här i ett fantastiskt hotellrum på Scandic Billingen. Två höga fönster avrundade upptill och närmare sex meter i takhöjd. Myysigt. Klockan 17 ska vi samla styrkorna en sista gång för att spela ”Vad Hände?” på Skövde teater. Vi gjorde även en föreställning där igår och det känns helrätt att föreställningen går i mål på den här teatern. Det är nog en av de turnéscener jag har spelat mest på, alla mina enmansföreställningar och olika samarbeten har passerat här från 1984 och framåt tror jag. Vi spelade barnteater här på Atelierteatertiden och bodde på Hotell Västergyllen på andra sidan parken. Vet inte om det finns kvar nu, jag minns att jag hade tre små rum i fil, ett med en säng, ett med ett skrivbord och så ett badrum. Jag minns ofta gamla hotellrum, loger och scener, har ett slags lokal-minne helt enkelt 🙂
Efter föreställningen i kväll tar jag min väska tvärs över gatan och en halvtimme efter applådtacket går tåget ner till Göteborg. Där sätter inspelningarna igång av det nya tv-programmet i morgon. Jag sitter och jobbar tillsammans med redaktörerna just nu, mailar ändringar fram och tillbaka och försöker räta ut alla frågetecken till visshet.
I första vändan spelar vi in de fyra första programmen, ett varje dag. Efter ett snabbesök hos Musikhjälpen på onsdag kväll (glöm inte att buda på mig som receptionist för en halvdag till ert företag!) flyger jag hem för några dagars vila och skrivande på resterande manus.
För en vecka sedan kändes det helt omöjligt att hinna, nu känns det bara kul. En bra känsla. Något gammalt går mot sitt slut, något nytt börjar. Precis så är branschen och jag tror att vi alla trivs med det.

Share:

There are 6 comments on Ett slut och en början

 • Hinner du inte sälja några burköppnare då?

  • Hej Johanna! Det kommer att gå att köpa både öppnare, böcker och t-shirts men jag hinner inte signera i kväll tyvärr. Jag packar väskan och sticker till centralen så fort det går. Ett tips är att T-shirtsen går för REA-pris just nu 59:-/styck!

 • TACK, och åter tack för en helt fantastisk show i Skövde ikväll! Du är alldeles underbar! Jag skrattade så tårarna rann, samt en del djupa funderingar! Bar med mig en härlig känsla hem och jag hoppas att den känslan sitter i ett tag! 🙂 Tack igen och hoppas att du får en härlig jul! Kram

 • Vad glad jag blev av att läsa din kommentar på min blogg. Du lever helt klart upp till alla mina förväntningar och den uppfattningen jag redan hade om dig. Fattar inte riktigt hur du hittade mig. Du verkar bry dig om dina medmänniskor och vad dom tycker och tänker. Det hedrar dig.
  God jul och gott nytt år för dig och de dina.

  • Jag får erkänna att jag fick lite hjälp av Puline som sköter all press runt turnén åt mig och bevakar allt som skrivs. Det var hon som hittade dig åt mig!

 • Ingmari, Ekerö on

  Ja, visst är det så. Man skrattar så man får ont i kinder och mage. Och så har man även kvar, mycket, mycket länge, en väldigt speciell klump i maggropen efter allt klokt och ändå roligt som sagts…Apropå djupa funderingar…
  Vilka tvära kast mellan en showperiod och en annan…

Leave a Reply