Det är redan höst…

Kanske inte utanför fönstret, men i krönikan jag ska leverera idag måste jag ta hänsyn till att den ska in i Hemmets Veckotidning sent i augusti. Hur många gånger har jag inte planerat att jag ska skriva nästa års krönikor nu och sedan skicka in dem när de ligger rätt i tiden? Fast det funkar ju inte så. De skulle förmodligen kännas helt inaktuella för mig då och dessutom har jag aldrig lyckats skriva nåt som ska ligga i byrålådan i hela mitt liv.
Det är nu och med kniven på strupen som gäller.
Sommaren trallar på ganska fint annars, jag gillar vädret – LAGOM är väl ordet jag söker. Lagom varmt, lagom blåsigt och med lagom regnskurar så den inte blir för torr.
Jag befinner mig INTE på Gotland just nu, Almedalsveckan är nåt jag har lyckats undvika i alla år och planerar att göra så framöver också. Mingel, kindpussande och lobbyism är inget för mig. I alla fall inte än – man vet aldrig, jag kanske kommer att ändra karaktär helt när jag fyller sextio eller nåt.
Förhoppningsvis har ni det bra med nära och kära, katter, hundar, båtar eller bara lugn och ro i lägenheten med sommarpratarna som ett kärt sällskap. Det finns inga regler för vad som gör en lyckad sommar. Själv är jag inte så rörlig just nu, tar korta promenader och tittar väldigt mycket på dag-tv. Men jag har det bra och tycker inte synd om mig själv. Två besök från släktingar från Australien har precis klarats av och planerna för min resa dit tar sig så smått form. Jag var där 1985 men många av de släktingar jag träffade då är faktiskt borta nu. Dags att lära känna deras barn och barnbarn!

Share:

Leave a Reply