Att sova eller inte sova…

Jag har fått ovanligt många reaktioner på tv-programmet ”Helt Sjukt” som gick igår, onsdag. Det är tydligen inte bara jag som har problem med att komma i säng på kvällarna/nätterna. Det är snarare en nationell åkomma. Vi är nog ganska många nattugglor där ute som älskar att sitta uppe på nätterna, tänka klart våra tankar, pyssla, planera och rensa undan strykning och räkningshögar.
Jag har skärpt mig under perioden jag repeterade Cabaret i Uppsala så att jag inte ska vara för trött när jag kör, ändå har jag varit på väg några gånger att somna bakom ratten. Jag förstår att ni reagerar på det, och det gör jag också. Så fort jag märker tendensen, nu senast efter föreställningen i förrgår, så åker jag av motorvägen direkt och till närmaste mack för att köpa kaffe, tuggummi etc. Jag har märkt (precis som någon tipsade om på Facebook också) att man har lättare att hålla sig vaken om man tuggar på nåt. Men allra viktigast är att vara någorlunda utsövd.
Får jag inte ihop 7 timmar så gör ett powernap underverk. På bara 20 minuter blir jag kristallklar igen och pigg många timmar framåt.
Var rädda om er där ute och sov lite mellan varven också :-))

Share:

Leave a Reply