Årets Expedition avslutad

Den tredje delen av min Expedition Babben gick i mål i söndags i Lappland. Jag hade bävat lite för den delen av turnén eftersom det är ganska långa avstånd men vi hade lagt upp en smart rutt där jag och min tekniker Peter Obbarius betade av halva vägen till nästa föreställning efter den vi just gjort.
Tärnaby, Storuman, Vuollerim och Jukkasjärvi var de fyra orterna som fick besök och det var genomgående väldigt roliga shower. Det där med tysta avvaktande norrlänningar stämmer fanken inte längre, i alla fall inte när en gör stand up.
Nu har nästa del av vårens schema inletts och det består mestadels av föreläsningar med en och annan ståuppklubb emellanåt. Förra veckan träffade jag Lärarförbundets medlemmar i Visby, Stockholm och Sundsvall och kommande vecka blir det en till i Stockholm plus Falun.
Det har varit överväldigande att få feedback på föreläsningarna, sällan har ämne och målgrupp funkat så bra som det gör här. Det känns att det jag säger går rakt in hos många. 8-10% av lärarkåren går långtidssjukskrivna p g a utmattningssyndrom och många till går på knäna. Jag har flera vänner som efter många år och moget övervägande har övergett yrket för att de inte orkar längre. Om jag var politiker…
Men det är jag inte och kommer aldrig att bli…
Lite luftigare i kalendern framöver och mer tid att vara på landet. Drygt halva tomten är nu vårkrattad och eftersom jag klippte ner alla perenner i höstas och la dem som täcke tillsammans med löv på alla rabatter så är det bara att kratta bort det nu så är det klart! Sim sala bim!

Share:

Leave a Reply