Alla är sjuka

Nu kommer det täta rapporter om att artisterna i Melodifestivalen är sjuka och har problem med rösterna inför finalen. Inget nytt under solen. Så här är det varje år som alla med intakt minne för melodifestivaldetaljer vet.
Läser att Carola måste ta cortison innan hon ska sjunga. Vad jag vet är det ingen direkt nyhet heller, både hon och andra storsångare använder både cortison och andra liknande medel regelbundet för att kunna prestera max.
Jag blev nästan chockad när jag för första gången skickades till en av kändisarnas favorit-halsläkare här i Stockholm. Trots att vi aldrig hade setts tidigare skrev h*n ut fyra olika mediciner, bl a en dyr astmamedicin som h*n tyckte jag skulle köra med när det var lite trögt i rösten.
Jag fick också ett års förråd av slemlösande och vitaminer plus antibiotika. Ingen odling eller ingående kontroll, bara snabbestiktning och fett med receptbelagd medicin. H*n undrade också om det var nåt mer jag behövde?!?
Klart att många tycker en sån läkare är toppen – men jag har inte gått dit igen kan jag säga…

Share:

There are 7 comments on Alla är sjuka

  • ..eller så får Carola och eventuellt andra artister tala utom sin ”obotliga sjukdom” (läs t ex eksem, allergi,plattfothet etc etc), eller att hon/ de ”bröt benet på fyraställen” (dvs för sju år sen eller liknande).

  • .. eller så pratar de ut om sin hemska barndom ochungdomstid. Kanske skrivs det också om deras hemskaföredettingar också som förföljer dem.

  • Precis. Riktiga snyftreportage med rubriker av typen ”Jagblev artist för att ta revansch” eller ”XX talar ut iAftonbluddret: Jag var fulast i klassen” osv.

  • Elin i Björken on

    Fast jag reagerar mer på läkarens inställning till utskrifter av mediciner än på ”sjukdomarna” i melodifestialen. Det är den lättvindigheten av utskrifter av antibiotika och pencillin som gör att tex barn med öroninflammationer inte hjälps av medicinerna för att bakterierna blivit resistenta. Dessutom är det hela samhällets resurser som används när folk hamstrar mediciner som inte används.

  • Jag tycker också att det är upprörande. Släpp då hellre medicinen fri så att alla kan bestämma hur de vill behandla sina symptom.Jag är skitsur på att nåt statligt verk – vilket det nu är – har dragit in jättebra homeopatpreparat som förebygger influensa och infektioner i öron-näsa-hals som är så vanliga på vintern. De finns fortfarande utomlands men i det här landet är skräcken stor för alternativ medicin. Och ändå påstår de att homeopatpreparaten är utspätt vatten utan verksam substans. Låt då oss som tycker att utspätt vatten är effektivt använda det!

  • Jaha.. Då var det över! Då vet vi vem som vann, och det blevju tyvärr som jag trodde. Och jag som för ovanlighetensskull röstade, men vad hjälpte det. 😉 Jag kan också hålla med dig Babben att det är trist att visom vill äta alternativpreparat inte ska kunna göra det föratt ”sverige” är så rädd för det. Låt oss bestämma detsjälva.. Vill vi lägga pengar på utspätt vatten låt oss göradet. 😉 *kram*

  • Jag blir aldrig erbjuden mer, de få ggr jag är hos doktorn. Kan det bero på att jag inte är ett tillräckligt känt ansikte? 🙂 /Catja http://bjermo.se

Leave a Reply